27.03.2015, 14:57 | Af: Administrator

Søren Bjerg ny top A træner

Den tidligere U17-træner Søren Bjerg bliver top A træner i en nyoprettet stilling i klubbens talentafdeling.

FC Midtjylland er kendt for at udklække masser af unge fodboldtalenter. Men det er ikke kun inden for kridtstregerne, at klubben udvikler talenter. Også på trænerbænken har klubben givet flere unge trænere chancen.

En af dem er Søren Bjerg, der for halvandet år siden skiftede tjansen som U15-træner på FCM Elitefodboldskole ud med et fuldtidsjob på Akademiet som U17-træner. Nu venter der så nye udfordringer for den 30-årige træner, der bliver top A træner med fokus på klubbens største talenter mellem 18-23 år.

- Søren er hårdtarbejdende og har været træner i FC Midtjylland i ti år og kender kulturen i klubben, så det er helt naturligt, at han tager næste step og bliver top A træner. Han får et stort ansvar for at udvikle de bedste spillere fra Akademiet og de yngste seniorspillere i superligatruppen, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

- Erfaringsmæssigt ved vi, at overgangen fra ungdomsfodbold til seniorfodbold er en af de sværeste, så vi har store forventninger til, at den øgede fokus kan gøre en forskel, siger sportsdirektøren.

Søren Bjerg, der har trænerfortid i samarbejdsklubben Spjald, ser frem til de nye opgaver, hvor han skal arbejde med klubbens største talenter.

- Jeg kommer til at følge spillers hverdag. Fremfor at være en træner, der følger et hold, så skal jeg være en træner, som følger den enkelte spiller. Så ligegyldigt hvilken arena han spiller på, så er det min opgave at være tæt på, fortæller Søren Bjerg.

- Fokus bliver på, hvordan den enkelte spiller kan tage det næste step, og det bliver spændende at arbejde med. Jeg glæder mig meget til at være med til at strikke et program sammen, så spilleren får optimeret sin hverdag, så han kommer til at trænere mere og mere effektivt.

I sit job skal Bjerg gøre overgangen fra Akademiet til superligatruppen lettere for talenterne.

- Jeg skal hjælpe dem med integrationen rent sportsligt, men i lige så høj grad også den menneskelige del. Hvad er det for et forventningspres, de møder, og hvordan skal man håndtere det at komme op og spille seniorfodbold, siger Søren Bjerg.

Han går til opgaven med stort engagement og en god portion ydmyghed.

- Jeg er ydmyg. Jeg er kun 30 og ved godt, der er folk i det her game, som har været med mange flere år end mig. Jeg er privilegeret over at have dygtige kolleger rundt om mig, og jeg vil arbejde sindssygt hårdt hver dag, garanterer den nye top A træner.