18.03.2015, 08:16 | Af: Administrator

Spilintelligent midtbanetalent på akademiet

En afslutningsstærk midtbanespiller har sat sin signatur på en akademikontrakt. Efter sommerferien begynder Christian Tue på akademiet i Ikast.

Han har allerede prøvet det, som de fleste drenge drømmer om. Været i kamp for nogle af Europas største klubber. For selv om Christian Tue først lige er fyldt 15 år, så har han allerede trukket Bayern München-, PSV- og Liverpool-trøjen over hovedet.

Og som Liverpool-fan var det stort at trække den røde trøje over hovedet. Både som U14- og U15-spiller har han været til prøvetræning i den engelske traditionsklub.

- Det var stort. De har et akademi, og så træner førsteholdet et andet sted, men det fedt at være derovre. Man ville lige spille lidt bedre, så man kunne vise sig frem, husker Christian Tue om turene til Liverpool.

Får han lov at drømme stort, falder tankerne da også på den tidligere Champions League-vindende klub.

- Min drøm er at komme til en af de største klubber i England og spille på landsholdet. Og allerhelst til Liverpool. Det har altid været min yndlingsklub, siger Christian Tue, der også nævner U15-holdets tur til England og kampene mod Arsenal og Tottenham som store oplevelser.

Landsholdet er målet
Fra sommer gælder det så FC Midtjyllands fodboldakademi, og det er med store forventninger, at midtbanetalentet, som flere gange allerede har optrådt for ulvenes U17-hold, ser frem til den nye udfordring.

- Jeg har valgt FC Midtjylland, fordi de helt klar er dem, som er bedst til at udvikle talenter i Danmark. Se bare på de talenter, som klubben har solgt. Klubben har gode trænere, og jeg tror, det bliver en rigtig fed tid på akademiet, siger Christian Tue.

Selv om toppen af engelske fodbold er det helt store mål, så har den spilintelligente offensive midtbanespiller også mere kortsigtede mål for karrieren.

- Mit næste mål er nok at komme på U16-landsholdet efter sommerferien og så selvfølgelig at blive fast mand på U17-holdet. Det er de næste mål på kort sigt.

Lige nu spiller 15-årige Christian Tue på ulvenes U15-hold, og med bopæl omkring Aarhus har han fået en plejefamilie i Lind tæt på MCH Arena, og de har haft stor indflydelse på, at der fortsat er fart på fodbolden. Det samme har FC Midtjyllands Peter Johannesson.

- Han har betydet meget for mine afslutningsfærdigheder i felterne. Samtidig har det betydet meget, at jeg har min plejefamilie, så jeg ikke hver dag har skullet tidligt af sted fra Aarhus, forklarer Tue.

Benene solidt plantet på jorden
Men efter sommerferien bliver plejefamilien i Lind skiftet ud med akademiet i Ikast, og her spår akademichef Flemming Broe en god fremtid for talentet.

- Christian er en meget teknisk velfunderet spiller, som er god med begge ben. Samtidig er han meget dedikeret, lyttende og læringsparat, og det er vigtige egenskaber for at udvikle sig yderligere, siger Flemming Broe.

- På trods af sin unge alder og mange store oplevelser, så er han god til at fokusere på nuet. Han er en glad dreng med benene solidt plantet på jorden.

Også Christian Tues nuværende U15-træner i FC Midtjylland Anders Nim ser et stort potentiale i midtbanedynamoen.

- Christian er en dreng, som ikke er kommet sovende til sin succes. Siden han var helt lille har han selvtrænet meget. Han er ærgerrig og bevidst omkring sin egen udvikling, fortæller U15-træneren.

- Han har en fantastisk basisteknik. Han er dygtig på førsteberøringen, i pasningerne og i sine vendinger. Han har gode finte- og sparkefærdigheder, og så er han hurtig. Samtidig er han fodboldintelligent. Han er god til at orientere sig i forhold til med- og modspillere. Individuelt er han en dygtig spiller, men han er også blevet dygtig relationelt, siger Anders Nim, der peger på, at det defensive arbejde fortsat kan forbedres.

- Han er dygtig defensivt, men skal hans defensive kvaliteter blive lige så gode som hans offensive, så skal der lægges lidt på der, siger Nim, der altså det seneste år har arbejdet tæt sammen med midtbanetalentet.