26.03.2015, 08:39 | Af: Administrator

Sviatchenko og Poulsen med fra start i dansk sejr

Erik Sviatchenko fik debut i 3-2-sejren over USA, hvor også Jakob Poulsen var foretrukket til startopstillingen.

Den 25. marts vil utvivlsomt altid stå knivskarpt i Erik Sviatchenkos erindring. For her fik den talentfulde forsvarsspiller nemlig sin landsholdsdebut, da han begyndte i det danske midterforsvar.

Og det endda ved siden af en tidligere FCM-spiller, da makkeren i det centrale forsvar var Simon Kjær, der ligesom Erik Sviatchenko har fået sin fodboldopdragelse på ulvenes fodboldakademi.

Også Jakob Poulsen var foretrukket i den danske startopstilling, og her fik midtbanedynamoen sin landskamp nummer 31, da han fik de første halvleg og viste gode takter og var arkitekten bag danskernes første mål.

Sviatchenko fik fuld spilletid i debuten, som han beskrev sådan her til 6’ern efter kampen.

- Det var en blandet landhandel. Der er nogle mistiminger til at starte med, men sådan er det, når man får debut. Så vil man altid gøre det sindssygt godt, og så kan det nogle gange se forkrampet ud, men jeg synes, jeg kom godt ind i kampen i anden halvleg og fik spillet mig op, og alt i alt var det en godkendt debut.

Og debuten har givet den tidligere akademispiller mod på mere.

- Jo bestemt, men jeg er meget ydmyg. Jeg tager det step by step. Det her var første skridt på vejen mod forhåbentlig mange landskampe, sagde Erik Sviatchenko til tv-stationen.

Erik Sviatchenko er den sjette tidligere akademispiller, der har fået debut på et A-landshold. Tidligere har Simon Kjær, Winston Reid, Sonni Nattestad, Viktor Fischer og Jesper Juelsgård alle debuteret.