22.03.2015, 10:10 | Af: Administrator

U19 tog stikket i topkamp

FC Midtjyllands U19-hold vandt lørdag en vigtig 2-1-sejr på udebane mod rækkens tredjeplads fra Randers. Derfor fortsætter parløbet imellem ulvene og FC Nordsjælland i toppen af U19-ligaen. 

Præcis som de yngre U17-spillere skulle de ældste akademispillere fra U19-holdet også møde Randers Freja på udebane lørdag eftermiddag. Denne gang gjaldt det dog en topkamp, da udeholdet inden kampen lå nummer to i rækken, imens hjemmeholdet lå til bronzemedaljerne.

Ulvene måtte undvære deres og rækkens topscorer, Mikkel Duelund, som var at finde i FC Midtjyllands Alka Superligatrup senere på dagen. Duelund fik i øvrigt debut i ligaen, da han blev indskiftet med 13 minutter tilbage af 3-0-sejren mod Hobro.

Kampen i Randers startede meget lige, og begge hold bød ind med hård fight og forsøg på pænt fodboldspil. FC Midtjylland havde en lille overvægt i spil og chancer, dog uden at det førte mål med sig. Det var derimod Randers, som først fik nettet til at blafre.

Et indlæg blev sendt ind i Midtjylland-feltet efter et indkast, hvor holdet ikke var helt på plads. Clearingen blev misset, og derfor kunne Randers Frejas Jeppe Mogensen bringe hjemmeholdet foran med 1-0.

Scoringen bragte dog en god reaktion hos FCM-spillerne, som fortsatte med at skabe muligheder. Otte minutter senere faldt udligningen så, da Alexander Munksgaard sendte et godt indlæg ind i hovedet på Babajide David. Han headede bolden i en blød bue hen over Randers-keeperen, og så var der balance i regnskabet. 1-1 var også stillingen ved sidebyttet.

Anden halvleg startede lidt som den første sluttede. FCM’erne forsøgte at splitte Randers-forsvaret, men den kraftige vind prægede i høj grad kampen, og mange gange blev det svært at få spillet til at flyde for begge hold.

Blot fem minutter inde i halvlegen bragte ulvene sig dog i front efter en soloaktion. Rasmus Nissen fik bolden forbi en Randers-spiller efter et indkast, og pludselig var der plads i højresiden. Da ingen gik til Nissen, kunne han drive bolden helt frem til Randers-feltet, hvor han trykkede af. Bolden endte bag ved hjemmeholdets målmand, og midtjyderne kunne juble over en 2-1-føring.

Herefter overlod FCM’erne initiativet til Randers-spillerne og ventede på den afgørende omstilling. Udeholdet kunne ved et par lejligheder have lukket kampen, imens hjemmeholdet mest havde sporadiske forsøg i den sidste del af kampen. Der blev dog ikke scoret yderligere, og midtjyderne kunne derfor rejse hjem med en vigtig 2-1-sejr fra Randers.

Det var da også en tilfreds cheftræner, som efterfølgende analyserede indsatsen af forårets anden kamp.

- Vi er glade for vores indsats i dag. Vores løsninger med bolden er gode langt hen ad vejen, selvom vinden selvfølgelig styrer kampen lidt. Defensivt gør vi det også godt, selvom vi gerne vil rette nogle ting ved deres føringsmål, siger Kenneth Andersen.

- Da vi kommer foran, stopper vi lidt med at styre kampen, og vi kommer til at spille for direkte. Vi går lidt for meget efter at score 3-1-målet hurtigt. Vores organisation ser dog stadig fin ud, og vi er i god kontrol med kampen.

Efter seneste kamp mod AGF har holdet haft stor fokus på aftalerne hinanden imellem. Cheftræneren var derfor også glad for at se, at netop de facetter af spillet fungerede i lørdagens topkamp.

- Vores struktur og kommunikation så godt ud i dag, og det var vigtigt for os at vise. Vi havde god fokus på de aftaler, vi havde lavet sammen, så det var dejligt at se, at vi udførte dem godt. Vi viste helt klart en god reaktion på sidste kamp, slutter Kenneth Andersen.

Med sejren er FC Midtjylland nu oppe på 34 point i U19-ligaen efter 13 kampe. FC Nordsjælland topper rækken med 36 point for en kamp mere. Nu venter en kamppause for holdet. Først d. 18. april venter næste opgave, når holdet gæster OB.

Kampfakta:

Randers Freja U19 – FC Midtjylland U19 1-2 (1-1)

24’ 1-0 Jeppe Mogensen, Randers Freja
32’ 1-1 Babajide David
50’ 1-2 Rasmus Nissen

FC Midtjyllands opstilling:

Rasmus Bach, Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Rasmus Nicolaisen, Jeppe Solgaard, Jonas Gemmer, Gloire Rutikanga (80’ Alexander Nicolajsen), Babajide David (70’ Mikkel Frankoch), Mads Døhr Thychosen, Rasmus Nissen, Razak Adebayo Odeyemi (78’ Simon Sterring). 

Foto: JPS Photo 2014