26.03.2015, 20:41 | Af: Administrator

Ungt reserverhold tabte knebent til AaB

Gæsterne fra Aalborg rejste hjem med en 2-1-sejr efter en 2-0-føring ved pausen. FC Midtjylland stillede med et meget ungt hold, men var tæt på point efter en god anden halvleg. 

Blot tre dage efter seneste kamp skulle FC Midtjyllands reservehold igen i aktion, da AaB gæstede Heden. Som følge af skader og spillere afsted på landsholdsopgaver stillede ulvene med et meget ungt hold til torsdagens kamp.

Gæsterne havde til gengæld flere rutinerede kræfter med, heriblandt Thomas Augustinussen, Lukas Spalvis og Anders K. Jacobsen. Og det var da også gæsterne, som startede kampen bedst. Der var nemlig blot spillet to minutter, da tilbagevendte Lukas Spalvis bragte nordjyderne i front.

AaB sad på første halvleg, og midtjyderne havde svært ved at spille sammenhængende fodbold. Halvlegen blev præget af mange dueller, og herefter var AaB-holdet dygtigst til at sætte spillet og presset på hjemmeholdet.

Efter 36 minutter blev det også 2-0. Igen var det et velkendt Superliganavn, nemlig Anders K. Jacobsen, som kunne score for gæsterne. FCM’erne havde derfor et svært udgangspunkt, da holdene gik til pause.

Efter en god pausesnak kom ulvene dog langt bedre ud til anden halvleg. Midtjyderne satte sig mere på spillet, og efter 12 minutter kom reduceringen. Et indlæg fra Babajide David havnede ved bagerste stolte, og her dukkede Razak Adebayo Odeyemi op og sparkede bolden i kassen.

FC Midtjylland fortsatte med at sætte pres på AaB, og i kampens sidste kvarter blev der for alvor satset på udlignigningen. Blandt andet fik hjemmeholdet et mål annulleret, da dommeren dømte et frispark på Babajide David.

På trods af god fight udeblev de helt store chancer, og derfor endte kampen med en 2-1-sejr til gæsterne. Efter kampen erkendte træner Lars Friis, at FCM var oppe imod et slagkraftigt AaB mandskab i dagens kamp.

- AaB spiller bedst i første halvleg, og vi får ikke sat spillet, som vi gerne vil. Efter vores afleveringerne, bliver det lidt for meget duelspil, og det var vi ikke helt dygtige nok til i dag. AaB gjorde det godt, og man kunne godt mærke, at de havde flere danske mestre på holdet i dag, siger Lars Friis.

- Efter pausen kommer vi langt bedre ud, og vi sætter os godt på kampen. Vi kunne med en smule mere held og dygtighed godt have fået et point med fra kampen, og jeg vil rose spillerne for deres indsats efter pausen.

FC Midtjylland stillede op til kampen med få spillere fra den normale Superligatrup. Frederik Møller og Lasse Heinze var de rutinerede på holdkortet, og mange U19- og U17-spillere måtte derfor byde sig til. På trods af ros til de unge drenge erkender Lars Friis, at der vil være forskel, når AaB som i dag, stillede med mange etablerede navne.

- Det er klart, at vi virkelig bliver matchet på nogle områder i dag. Mange af vores unge drenge fik nogle værdifulde minutter, og generelt leverede de en fin indsats. Vi manglede lige den sidste skarphed, og man skal kende sin besøgstid for at få point. Det kan vi lære af, siger Lars Friis.

FC Midtjylland ligger nu på et delt førsteplads i reserveligaen, hvor FC Nordsjælland også har syv point. Netop Farum-klubben er næste modstander, når ulvene drager til Nordsjælland d. 6. april.

Kampfakta:

FC Midtjylland reserve – AaB reserve 1-2
2’ 0-1 Lukas Spalvis
36’ 0-2 Anders K. Jacobsen
62’ 1-2 Razak Adebayo Odeyemi – assist Babajide David

FC Midtjylland start-11:

Lasse Heinze, Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Rasmus Nicolaisen (45’ Mads Døhr Thychosen), Frederik Møller, Michael Olusoji Ogungbaro, Mikkel Frankoch (45’ Mikael Anderson), Nikolaj Kirk(45’ Alexander Nicolajsen), Babajide David (65’ Montell Moore), Rasmus Nissen (80’ Simon Sterring), Razak Adebayo Odeyemi.

Ikke benyttet: Marco Priis Jørgensen