11.04.2015, 15:43 | Af: Administrator

FCM-drenge tilbage efter to testkampe i Rumænien

Det blev ikke til nogen dansk sejr, men dog blev der givet fint med spilletid til FCM’s tre spillere på U18-landshold, som har tilbragt de seneste dage i Rumænien.

Af Amalie Hansen

Resultatmæssigt var de to træningskampe tirsdag og torsdag mod Rumænien ikke nogen succes. Første kamp endte 2-1 til rumænerne, mens det andet møde endte 0-0.

Fælles for de to kampe var, at danskerne styrede det meste af spillet, og de to indkasserede mål kom efter et straffespark samt efter et indlæg, som blev styret direkte i mål af vinden.

Dog er der andet positivt at tage frem efter de to kampe. Det blev nemlig til spilletid til de tre unge FCM’ere, som var udtaget til turen. Alexander Munksgaard og Mads Døhr Thychosen fik begge chancen fra start i den første kamp, men blev udskiftet ved anden halvlegs start, hvor Rasmus Nissen på samme tid blev skiftet ind.

I torsdagens kamp blev det til spilletid i anden halvleg for Munksgaard, mens Thychosen spillede det meste af kampen og blev skiftet ud 15 minutter før tid.

Rasmus Nissen, som er en forholdsvis ny mand i landsholdsbilledet, fik hele anden kamp, og han nød det til fulde.

- Det betyder meget at få chancen for at vise sig frem i 90 minutter, og så er det jo altid fedt at spille kamp, fortæller han.

Efter igen at være landet på dansk jord er Rasmus Nissen glad og nyder bare at være en del af et fællesskab, som han føler sig godt til rette i, selvom han er ny mand i billedet.

- Det er klart, at man som forholdsvis ny på landsholdet skal ind og vise, hvad man kan. Men det, synes jeg bare, giver en ekstra dimension i glæden ved at være udtaget.

Selvom resultaterne ikke ligefrem flaskede sig, er både landstræner Henrik Clausen og FCM’s unge Nissen tilfreds med det sportslige udbytte. Nu er FCM-drengene tilbage på heden, og jagten på guld er igen i fokus.

Næste opgave for de danske U18-landsholdsdrenge er, når de vender snuden mod Hviderusland og Minsk, hvor der skal spilles to testkampe den 12. og 14. maj.