29.04.2015, 08:29 | Af: Administrator

FCM: Ingen agent-tvang og fair løn

FC Midtjylland pådutter ikke unge spillere agenter, og klubbens nigerianske stjerner er lønmæssigt godt med.

I tirsdagens udgave af BT stiller dagbladet i flere stort opsatte artikler skarpt på en række forhold i FC Midtjylland. På forsiden skriver avisen om ”Ulovlige kontrakter”, og inde i avisen konstateres det som en kendsgerning, at to spillere ”fik udpeget” en agent af klubbens sportsdirektør Claus Steinlein.

Avisen fokuserer på to væsentlige kritikpunkter: FC Midtjylland tvinger unge afrikanske spillere i armene på bestemte agenter for at kunne kontrollere dem. Og klubbens nigerianske trekløver, Sylvester Igboun, Izunna Uzochukwu og Rilwan Hassan underbetales i forhold til sammenlignelige spillere.

Vi tvinger ikke unge spillere til at tage bestemte agenter. Vi anbefaler dem, vi tror, vil være bedst for dem. Vi har oplevet en ung spiller med en udenlandsk agent, der forlangte 300.000 danske kroner netto om måneden efter en håndfuld førsteholdskampe. Det var ikke befordrende for hans muligheder hos os. Fodbolden er en lille branche. Når man samarbejder hen over år, så får man naturligvis tættere relationer med nogle end med andre. Sådan er det i alle klubber, forklarer FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein.

Han kan heller ikke genkende, at klubben skulle underbetale sine nigerianske stjernespillere.

Når man regner de tres samlede årsindtægt ud, så får de langt mere end mellem 50.000 og 70.000 kroner om måneden. Regner man alt med, er der intet efterslæb. De er kommet op gennem vores akademi, og så er man traditionelt lavere lønnet i begyndelsen, end hvis man bliver hentet på en transfer udefra. Sådan var det også for Simon Kjær, Winston Reid, Mads Albæk, Jonas Lössl og andre, der kommer fra akademiet, siger Claus Steinlein.

Fakta:
- FC Midtjyllands otte nigerianske spillere har seks forskellige agenter. En har pt. ingen agent.
Alt i alt samarbejder FC Midtjylland pt med 15 forskellige agenter.