04.04.2015, 16:09 | Af: Administrator

FCM U18 klar til semifinalen i Bellinzona

Ulvene cementerede førstepladsen i puljen med en 2-1 sejr over Slavia Prag, og møder i morgen det lokale hold Team Ticino i semifinalen

FCM U18 løb på banen med visheden om at uafgjort ville være tilstrækkeligt til at sende dem videre fra puljen. Det virkede dog ikke til at være blevet en sovepude for FCM'erne, der fra starten af satte sig på opgøret. Det blev hurtigt til et par store chancer, blandt andet en friløber, men effektiviteten manglede.

Det gjorde den dog ikke efter et kvarters spil, hvor FCM U18 kom afsted i en omstilling. Rasmus Nissen tog et enkelt touch på bolden, og sendte en stikning i dybden til Gloire, der udplacerede tjekkernes keeper.

FCM sad tungt på opgøret, men formåede til trods for flere gode muligheder ikke at få scoret 2-0 målet. I stedet fik holdet en kold spand ned ad ryggen, da en eventyrlysten Slavia-midterforsvarer fik kombineret sig helt ind i feltet. Rasmus Nicolaisen bremsede sin tjekkiske forsvarskollega, men dommeren vurderede, at det skete med ulovlige midler og pegede på pletten.

Andreas Raahauge sørgede dog for, at der gik et lettelsens suk igennem FCM-delegationen, da han snuppede tjekkernes forsøg, og så kunne FCM gå i omklædningsrummet med føringen intakt.

Her var der ikke så meget at rette, bortset fra at ulvene skulle sørge for at udnytte nogle af de mange muligheder, de kom frem til, og få lukket opgøret. Fem minutter i anden halvleg brød Rasmus Nissen igennem over kanten, og trak forbi sin direkte modstander, der så sig nødsaget til at fælde ham i feltet. Straffespark, og det udnyttede Rasmus Lauritsen sikkert.

"Ralle" havde op til kampen været offer for en stor uretfærdighed, da cheftræner og skribent i fællesskab havde snydt ham for assisten ved gårsdagens 1-0 mål mod Inter, men forsvarsstyrmanden leverede - professionel som altid - en god indsats mod tjekkerne.

Foran 2-0 havde FCM U18 gode muligheder for at lukke kampen definitivt, men i stedet fik Slavia reduceret fem minutter før tid. En modstander brød igennem i FCM's venstreside og lagde bolden skråt tilbage, hvor tjekkernes midtbanespiller Zezulka trykkede af. Bolden blev rettet af, og strøg i nettet uden chance for Raahauge.

Reduceringen gav ikke anledning til panik hos FCM, der vidste at de skulle tabe kampen, før pladsen i semifinalen kunne komme i fare. Med uafgjort ville Slavia dog selv gå videre, og det gav en lidt hektisk slutfase, der dog ikke bød på flere mål.

- Vi spiller en ny god kamp, som vi dog bør vinde større, men spillerne er også ved at være trætte efter den tredje kamp på lige så mange dage. Vores fysioterapeut Søren har udrettet mirakler, så David kom ind og fik et kvarter, efter at vi næsten havde afskrevet ham helt. Kirk og Anderson er småskadede, og var ikke med i dag, og nu håber vi, at han kan få dem klar til i morgen, beretter Kenneth Andersen og retter en tak til teamet bag holdet:

- Søren (Bjerg, red.) har været ude og scoute modstandere, og var tidligere i dag ude at se Ticino og Atletico Madrids indbyrdes kamp, mens Erling (Lindegaard, red.) og jeg sad på sidelinjen mod Slavia, og så sørger vores holdleder Per Mortensen jo for at rydde de praktiske problemer af vejen for os. Det er en stor hjælp, at vi også udenfor banen kan stille med et stærkt team, siger Andersen.

I morgendagens semifinale møder FCM U18 det lokale Team Ticino. Det er et til lejligheden sammensat "landshold", bestående af de bedste spillere fra den italiensk-talende del af Schweiz, og de nåede finalen sidste år. Kampen spilles på stadion i Bellinzona med start kl. 17.30. Den anden semifinale er et anliggende mellem Atletico Madrid og Inter.

FC Midtjylland U18 - Slavia Prag U18 2-1 (1-0)
16' 1-0 Gloire Rutikanga (assist Rasmus Nissen)
35' 2-0 Rasmus Lauritsen, straffe
54' 2-1 Ondrej Zezulka, Slavia Prag

Opstilling: Andreas Raahauge - Malte Jürgensen, Andreas Murbeck, Rasmus Nicolaisen, Anders Hagelskjær - Mikkel Frankoch (30' Rasmus Lauritsen), Gloire Rutikanga (40' Alexander Munksgaard), Alexander Nicolajsen - Rasmus Nissen, Simon Sterring (45' Babajide David), Mads Døhr Thychosen (50' Kristian Dirks Riis)