07.04.2015, 05:14 | Af: Administrator

FCM U18 vinder af Torneo Bellinzona!

En stærk turnering endte i ren triumf, da Atletico Madrids talenter blev slået med 3-0 i finalen.

FCM U18 gik ind til finalen i en noget decimeret tilstand. Væk var Rasmus Nissen, Alexander Munksgaard og Mads Døhr Thychosen, der var rejst til Rumænien for at støde til U18-landsholdet. Fraværende var også Mikkel Frankoch, der ikke var blevet klar efter at have modtaget et slag i semifinalen.

Det efterlod Andersen og Lindegaard med kun 12 markspillere, og for at få det maksimale ud af de spillere, de havde, valgte de at gå væk fra den 4-3-3'er holdet ellers har til at ligge på rygraden. I stedet stillede ulvene op i en 5-3-2 - en beslutning der var opstået på baggrund af Søren Bjergs efterretninger om spanierne.

Målet var dels at få stablet en stærk defensiv på benene, men også at få isoleret deres midterforsvarere med Sterring og David, og det lykkedes fra start. Allerede i kampens første kvarter kom FCM U18 frem til nærgående forsøg, og efter 25 minutter fik ulvene sat et giftigt angreb op. Alexander Nicolajsen sendte bolden ud til David, der brød igennem ude i højresiden og slog et fladt indlæg ind i feltet, hvor Simon Sterring klinisk eksekverede. 1-0.

Målet gav FCM U18 appetit på mere, og kort efter var David tæt på at fordoble føringen, men hans skud prellede af på overliggeren.

På seniorniveau er både FCM og Atletico kendt for deres farlige dødbolde, men også talenterne forstår at eksekvere en standardsituation, så den bliver farlig. Det demonstrerede Anders Hagelskjær og Rasmus Nicolaisen i fællesskab efter 34 minutter. Venstrebacken slog et hjørnespark til bagerste stolpe, hvor Nicolaisen steg op og scorede til 2-0 med et af sine "trademark"-hovedstød.

To røde kort
Finalen blev spillet over 2x40 minutter, og det var ubetinget FCM, der var mest tilfredse med første halvleg. Holdet var spilstyrende, skabte chancer og sad tungt på Atleticos offensive folk.

Efter ti minutter af anden halvleg gjorde de stedse mere frustrerede spaniere tingene endnu sværere for sig selv. En Atletico-spiller savede Hagelskjær midt over ude ved sidelinjen, og fik stanget det andet gule kort ud.

Det var anden gang, at Hagelskjær blev sendt i græsset, og begge gange gik det ud over den tå, han døjede med allerede inden opgøret. Kort efter måtte han give op, og lade sig udskifte med Malte Jürgensen.

Atletico Madrid havde på det tidspunkt allerede gravet et dybt hul for sig selv, og efter 58 minutter tog de yderligere et spadestik. Spaniernes Miguel Mateos rettede en bold fra Mikael Anderson af, så den gik ind bag hans egen keeper.

3-0 målet lukkede definitivt kampen, og FCM stillede sig tilfredse med bare at spille bolden rundt, hvilket der efterhånden var god plads til mod ti modløse spaniere. Efter 62 minutter blev der endnu mere, da en Atletico spiller lavede en voldsom eftertackling på Kirk. Forseelsen skete lige foran dommerens åsyn, der i situationen var alt andet end mildt, og resulterede prompte i en ny udvisning til Atletico.

"Ottesen, attacante"
På dette tidspunkt ventede alle bare på slutfløjtet, og FCM-bænken lod David udskifte med Oliver Ottesen, for at anerkende sidstnævntes gode arbejde på træningsbanen. Den normale U17-keeper gik til opgaven med liv og sjæl, og kom endda til en afslutning, men ak - ingen mål til Ottesen...

Da slutfløjtet lød, kastede FCM'erne sig om halsen på hinanden og kunne lade sig hylde til tonerne af "Vi er FC Midtjylland" på stadions højttaleranlæg - holdets italienske team manager Marino Santi havde medbragt den på en CD.

- Jeg er sindssyg stolt af spillerne, og jeg er sindssyg stolt af holdet uden om holdet. Der er blevet arbejdet knaldhårdt både på og uden for linjerne, lød det fra omklædningsrummet, hvor en glad Kenneth Andersen forsøgte at holde styr på 15 ekstatiske spillere...

FC Midtjylland U18 - Atletico Madrid U18 3-0 (2-0)
25' 1-0 Simon Sterring (assist Babajide David)
34' 2-0 Rasmus Nicolaisen (assist Anders Hagelskjær)
50' Udvisning: Atletico Madrid
58' 3-0 Miguel Mateos (selvmål)
62' Udvisning: Atletico Madrid

Opstilling: Andreas Raahauge - Alexander Nicolajsen, Rasmus Lauritsen, Kristian Dirks Riis, Rasmus Nicolaisen, Anders Hagelskjær (52' Malte Jürgensen) - Gloire Rutikanga, Nikolaj Kirk, Mikael Anderson - Simon Sterring (72' Andreas Murbeck), Babajide David (78' Oliver Ottesen)