13.04.2015, 18:21 | Af: Administrator

Flot hjemmesejr til unge reserver

FC Midtjyllands stillede op med mange helt unge spillere til dagens reservekamp mod Randers, hvor udeholdet havde mange kendte navne med. Efter en flot præstation vandt ulvene 2-1 på en sent mål af Simon Sterring. 

Efter gårsdagens sene udesejr i Aalborg skulle reserverne i dag i kamp på hjemmebane. Modstanderen hed Randers FC, og det var et sultent FCM-hold, som var klar til at revanchere sidste rundes nederlag mod FC Nordsjælland.

FC Midtjyllands stillede til kampen med et meget ungt hold, hvor nogle få Superliganavne blev suppleret med flere talentfulde U17- og U19-spillere. Udeholdet kom derimod med et slagkraftigt hold, som blandt andet talte navne som Djiby Fall, Nicolaj Brock-Madsen, Adama Tamboura og Jonas kamper.

Midtjyderne gik frisk til opgaven, og spillet flød pænt med mange gode pasninger og gode angreb. I første halvleg fik holdet flere gange modstanderne ud at løbe efter bolden, og mange gange var det lige ved og næsten, blandt andet efter nogle indlæg fra venstreback Frederik Møller.

De helt åbne chancer var det dog småt med i de første 45 minutter. Selvom stillingen var 0-0 ved pausen, så var holdet i pausen alligevel overbeviste om, at de i anden halvleg skulle få sparket bolden i kassen på et tidspunkt.

- I pausen taler vi om, at vi skal fortsætte med at have stort mod, og vi skal bygge videre på de gode takter fra første halvleg. Vi vidste, at hvis vi fortsatte med at køre på, så ville kampen også åbne sig i anden halvleg, fortæller træner Lars Friis efter kampen.

Anden halvleg lignede på flere måder den første. De to fysisk stærke Randers-angribere havde svært ved at komme til sin ret overfor de to stærkt spillende U19-spillere, Rasmus Lauritsen og Rasmus Nicolaisen i midterforsvaret. Samtidig fortsatte FCM’erne med at holdet flow i spillet og true Randers-forsvaret.

Efter 54 minutters spil kom det forløsende mål. Et hjørnespark endte som returbold hos Razak Adebayo Odeyemi, og han takkede for chancen ved at bringe ulvene på 1-0. Det åbnede kampen en smule mere op, da Randers nu var tvunget frem på banen. 

Det var dog FC Midtjylland, som fik en gylden mulighed for at fordoble føringen, da Randers' Jakob Dehn brugte hånden til hjælp i feltet. Straffesparket skulle Mikael Anderson omsætte, men U17-ligaens topscorer misbrugte forsøget. 

I stedet faldt udligningen efter 76 minutters spil, da Mikkel Kallesøe straffede midtjydernes forsvar, og så var stillingen pludselig 1-1 på Wunderelf Arena i Ikast. Fortjent eller ej, så havde Randers-holdet kynisk udnyttet chancen, og nu var det igen FC Midtjylland, som skulle jagte en scoring.

En ekstra angriber gav pote
Det betød blandt andet, at trænerteamet skiftede en ekstra angriber ind, og det var netop en indskifter, som til sidst afgjorde kampen. I kampens overtid dukkede Simon Sterring nemlig op i feltet, og med en kølig, behersket afslutning sikrede han FCM-erne alle tre point i dagens reserveligakamp.

Det var derfor også en yderst tilfreds Lars Friis, som efter kampen satte ord på den samlede indsats.

- Jeg kan ikke rose holdet nok for den indsats, som de leverer i dag. Vi kommer med et meget ungt hold, og vi vinder fuldt fortjent over et rutineret og godt Randers-hold. Vi vidste, at vi ville få vores sag for i dag, men både spillerne fra førsteholdstruppen og akademispillerne leverede en meget flot præstation, fortæller Lars Friis.

- Deres to angribere, Djiby Fall Og Nicolaj Brock-Madsen kom slet ikke til chancer, og det skyldes blandt en stærk indsats at de to stoppere og Gloire Rutikanga, som lå foran og samlede anden boldene op. Generelt var det en stærkt kamp af holdet, og så er det ekstra godt, når vi får sejren til sidst.

Holdet er derfor fortsat med i toppen af foråret mesterskabsspil i reserveligaen. Foruden muligheden for at slutte øverst i tabellen, så glæder træneren sig især over, at de unge spillere bliver matchet på et højt niveau i kampene.

- Det er sådan nogle kampe, som vi gerne vil give vores talenter. De skal matches på så højt niveau som muligt, og når det sker, så er det tilfredsstillende at se, at vi griber kampen an, som vi gerne vil. Vi viste det helt rigtige udtryk, slutter Lars Friis.

Reserveholdets næste opgave er d. 20. april, når Silkeborg tager imod til et ægte lokalopgør.

Kampfakta:

FC Midtjylland (R) – Randers FC (R) 2-1 (0-0)
54’ 1-0 Razak Adebayo Odeyemi
76’ 1-1 Mikkel Kallesøe
90’ 2-1 Simon Sterring

Start-11: Jakob Haugaard, André Rømer (75’ Rasmus Nissen), Rasmus Lauritsen, Rasmus Nicolaisen, Frederik Møller, - Gloire Rutikanga, Alexander Nicolajsen, Nikolaj Kirk (45’ Alexander Munksgaard), Babajide David, (80’ Simon Sterring) - Marcos Ureña(45’ Razak Adebayo Odeyemi), Mikael Anderson