03.04.2015, 11:38 | Af: Administrator

Fremtidens akademispillere ses an

FCM deltager i påsken i den internationale U16 turnering Scandic Elite i Vejle. Se hvordan ulvenes første to kampe er forløbet her.

FCM U16 står med gode kort for at kvalificere sig til finalen ved Scandic Elite 2015, en international U16-turnering arrangeret af Vejle Boldklub. Det er status fredag eftermiddag, efter at ulvene har været i aktion to gange.

I torsdagens åbningskamp spillede FCM U16 uafgjort 2-2 med norske start efter to scoringer på straffespark af Sebastian Buch Jensen, det ene begået mod ham selv.

2-2 blev også resultatet af puljens anden kamp mellem Tromsø og IFK Norrköping, og dermed var det helt åbent før fredagens kampe.

Her vandt FCM med 5-2 over Tromsø, og ulvene kan derfor selv afgøre deres videre færd i turneringen. Noah Iversen fra FCM U15 blev dobbelt målscorer i opgøret. Svend Graversen glæder sig over sejren, men i lige så høj grad den mulighed turneringen giver:

- For os i trænerteamet er det en rigtig god lejlighed til at se nærmere på nogle af de spillere, der meget vel kan være kommende akademispillere. Turneringen holder et godt sportsligt niveau, så det er en fin arena for spillerne at vise sig frem i, siger U17-holdets cheftræner.

International trup
I tråd med ambitionen om at tiltrække skandinaviens største talenter, er det en trup med internationalt islæt FCM stiller med. Fra norske Fyllingsdalen er der besøg fra målmanden Enock Mawete og midtbanespilleren Halldor Stenevik, mens Sverige er repræsenteret ved offensivspilleren André Alsanati fra Eskilstuna.

Om de første kampe siger Svend Graversen følgende:

- Mod Start var vi gode i en halvleg, og i dag spillede vi godt i en time. Det er nogle fine modstandere vi er oppe imod, men forhåbentlig kan vi spille os i finalen.

Kampene afvikles over 2*40 minutter og der er fri brug af indskiftninger undervejs. Lørdagen er hviledag, men på søndag kl. 12 møder FCM U16 svenske Norrköping i den sidste og afgørende puljekamp.

Få mere information og se de øvrige resultater på turneringens hjemmeside.

FC Midtjylland U16 - IK Start U16 2-2 (1-0)
25' 1-0 Sebastian Buch Jensen (straffe)
44' 1-1 Fredrik K. Dahl
59' 1-2 Stanley Anaebonam
69' 2-2 Sebastian Buch Jensen (straffe)

Truppen: Enock Mawete, Mathias Nors, Sebastian Nielsen, Halldor Stenevik, Mikkel Holk Madsen, Aksel Smith-Petersen, Jonathan Christensen, Victor Torp, Mads Carlson, Sebastian Buch Jensen, Kristian Koch Jensen, Kristian Brøndum Pedersen, Mikkel Jakobsen, André Alsanati

FC Midtjylland U16 - Tromsø IL U16 5-2 (2-1)
15' 1-0 Mikkel Jakobsen
30' 2-0 Kristian Brøndum Pedersen
35' 2-1 Fridtjof Mortensen
43' 2-2 Birk Berg Johansen
44' 3-2 Christian Tue Jensen
51' 4-2 Noah Grøn Iversen
53' 5-2 Noah Grøn Iversen

Truppen: Simon Petersen, Sebastian Nielsen, Aksel Smith-Petersen, Jonathan Christensen, Christian Tue Jensen, Kristian Brøndum Pedersen, Nicolas Madsen, David Easter, Mikkel Jakobsen, André Alsanati, Enock Mawete, Mathias Nors, Walther Winkler, Halldor Stenevik, Noah Grøn Iversen, Asger Møller Saaby

Foto: Peter Honoré Vestergaard