17.04.2015, 18:57 | Af: Administrator

Hassan sparkede sejren hjem

I et chancefattigt opgør tog FCM tre point mod Silkeborg IF.

Fredag aften bød på lokalderby på Heden. FC Midtjylland mødte Silkeborg i et opgør, hvor hjemmeholdet med en sejr kunne tangere F.C. Københavns ligarekord med 13 hjemmesejre i træk.

Petter Andersson var tilbage, men svenskeren startede på bænken. En anden svensker, Johan Dahlin, måtte til gengæld sidde over og erstattes af Jakob Haugaard. I fraværet af en skadet Izunna Uzochukwu var Mikkel Duelund med fra første fløjt – den 17-åriges første startplads i Superligaen, hvor han hidtil blot har fået to indhop.

Ikke mange chancer var der i en første halvleg, hvor et skævt hovedstød fra Sylvester Igboun efter hjørnespark var klart farligste forsøg fra værterne. Gæsterne markerede sig kun sporadisk på omstillinger, for spillet havde ulvene styr på, men de sidste ideer manglede for at åbne et kompakt Silkeborg-mandskab.

Anden halvleg bød dog hurtigt på en god mulighed. Jesper Lauridsen lagde et lækkert indlæg mod Mikkel Duelund, der headede snert forbi. Det var noget af det sidste, man så til FCM’s unge 22’er, der blev erstattet af tilbagevendte Petter Andersson.

Småt med chancer var det fortsat, og silkeborgenserne forsøgte med en dobbeltindskiftning halvlegs inde i de sidste 45. Men det var alligevel hjemmeholdet, der endelig skulle få forløsning for sit spillemæssige overtag, da Rilwan Hassan sparkede bolden i kassen efter 73 minutter.

1-0 sluttede det på MCH Arena, og FCM-forspringet i toppen er nu på hele 14 point før resten af 25. spillerundes kampe.

(Billedet: Rilwan Hassan og Sylvester Igboun jubler efter førstnævntes afgørende scoring. Foto: Kaj B. Kristensen, FOTOØJET.dk)

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 25:

FC Midtjylland – Silkeborg IF 1-0 (0-0)

73’ 1-0 Rilwan Hassan

Advarsler:
55' Sylvester Igboun, FCM
79’ Frank Hansen, SIF
90’+3 Nicolaj Ritter, SIF
90’+3 Morten ’Duncan’ Rasmussen, FCM

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 14 Jakob Haugaard – 32 Kristian Bach Bak, 6 Jim Larsen (46’ Patrick Banggaard), 4 Erik Sviatchenko, 15 Jesper Lauridsen – 3 Tim Sparv (68’ Morten ’Duncan’ Rasmussen) – 44 Sylvester Igboun, 22 Mikkel Duelund (63’ Petter Andersson), 7 Jakob Poulsen, 36 Rilwan Hassan – 10 Martin Pusic.
Bænk: 1 Lasse Heinze, 8 Petter Andersson, 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen, 11 Marcos Ureña, 26 Patrick Banggaard, 28 André Rømer, 35 Frederik Møller.

SIF: 16 Thomas Nørgaard – 14 Dennis Flinta, 26 Thorbjørn Holst Rasmussen, 4 Simon Jakobsen, 25 Nicolaj Ritter – 29 Robert Skov (66’ Adeola Runsewe), 27 Jens Martin Gammelby (66’ Daniel A. Pedersen), 20 Frank Hansen, 17 Frans Dhia Putros (84’ Jeppe Illum) – 9 Morten Beck, 7 Nicolaj Agger.
Bænk: 1 Kasper Jensen, 3 Christian Sørensen, 6 Daniel A. Pedersen, 11 Adeola Runsewe, 23 Jeppe Illum, 28 Tobias Salquist.

Dommer:
Michael Johansen

Tilskuere:
9.058

Kampens FCM-spiller:
Rilwan Hassan