30.04.2015, 19:55 | Af: Administrator

Mesterskabssnit over U19

FCM U19 fuldendte en herlig torsdag aften for akademiholdene, da holdet på hjemmebane udraderede Silkeborg med 7-0.

Opgøret mod Silkeborg levede fra første fløjt, og det var gæsterne der først fik sat et godt angreb op. Den kommende Ajax-spiller Kasper Dolberg afsluttede i sidenettet.

FCM's midterforsvarer Rasmus Nicolaisen er et giftigt våben i forbindelse med standardsituationer, og det understregede han få minutter senere, da han pandede Mikkel Frankochs hjørnespark i nettet til en tidlig FCM-føring.

Kort efter var Nicolaisen i aktion i den anden ende af banen, da han med en sidste øjebliks-tackling forhindrede Silkeborgs topscorer Rasmus Lysdal i at udligne.

I stedet fordoblede FCM U19 føringen, da Alexander Munksgaard smed et højt indlæg ind i feltet, hvor Mads Døhr Thychosen steg til vejrs og headede 2-0 målet i kassen.

Ni minutter senere gentog de to spillere bedriften - denne gang lagde Munksgaard sit indlæg over i den bagerste del af feltet, hvor Thychosen oversprang Silkeborgs back og dirigerede bolden i en blød bue over Nicolai Flø i Silkeborg-målet. Cheftræner Kenneth Andersen var efter kampen særlig tilfreds med netop de to scoringer:

- Det var ikke tilfældigt, at det var Munksgaard der blev sat op til at slå indlægget, og det var heller ikke tilfældigt, at det var Mads, der blev sat op inde i boksen. Vi vidste, at der ville være mulighed for at komme til chancer på den måde, men det skal også udføres inde på banen, og det har vi spillerne der kan, roste Andersen efter kampen.

Bagud med 3-0 kunne Silkeborg se deres forhåbninger om point smelte som en sodavandsis på en varm julidag, men SIF'erne skal have den ros, at de på intet tidspunkt forfaldt til at slå ud med armene.

Fem minutter før pausen blev det 4-0, da Thychosen gik til baglinjen og slog bolden skråt bagud igennem Silkeborg-feltet. Her røg bolden lidt hid og did, inden den landede for fødderne af Mikkel Frankoch, der med et fladt spark satte punktum for en stærk første halvleg af ulvene.

De første 45 minutter bød også på et meget glædeligt gensyn med Sigurd Schøndorf - den teknisk stærke kantspiller gjorde et vellykket comeback efter et halvt års skadespause.

Ægte hattrick af Razak
I anden halvleg sørgede FCM U19 primært for at holde Silkeborg stangen, uden at det af den grund blev kedeligt. Efter ni minutters spil sendte Jonas Gemmer en bold i dybden til Razak. Angriberen havde bemærket, at Silkeborgs keeper havde begivet sig faretruende langt ud af målet, og trykkede af med det samme, selvom han befandt sig midt på Silkeborgs banehalvdel. Det viste sig at være en god løsning for skuddet skruede i en bue uden om målvogteren og op i målhjørnet. 5-0.

Ti minutter senere kom Razak igen på tavlen, da han modtog bolden ude i siden, trak ind i banen og scorede med et kort aftræk, og to minutter før tid fuldbyrdede nigerianeren sit hattrick. Indskiftede David brød igennem ude i den ene side, og lagde bolden på tværs, hvorefter Razak scorede fra feltets kant. 7-0, hvilket også blev slutresultatet.

- Det var en fornøjelse at være træner i aften, for de her spillere er bare fuldstændig klar, når der er kamp. Ja, vi fører tabellen, og ja, vi har nogle kampe i hånden, men spillerne holder fokus på de standarder, vi som hold har sat op for os selv, udtalte Kenneth Andersen efter storsejren.

U19-holdet skal allerede i ilden igen i weekenden, også denne gang på hjemmebane. AaB gæster Wunderelf Arena på søndag kl. 13.00. Se den opdaterede stilling i U19 Ligaen her.

FC Midtjylland U19 - Silkeborg U19 7-0 (4-0)
7' 1-0 Rasmus Nicolaisen (assist Mikkel Frankoch)
13' 2-0 Mads Døhr Thychosen (assist Alexander Munksgaard)
22' 3-0 Mads Døhr Thychosen (assist Alexander Munksgaard)
40' 4-0 Mikkel Frankoch (assist Mads Døhr Thychosen)
54' 5-0 Razak Adebayo Odeyemi (assist Jonas Gemmer)
65' 6-0 Razak Adebayo Odeyemi (assist Gloire Rutikanga)
88' 7-0 Razak Adebayo Odeyemi (assist Babajide David)

Opstilling: Andreas Raahauge - Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Rasmus Nicolaisen, Jeppe Solgaard - Jonas Gemmer (66' Alexander Nicolajsen), Gloire Rutikanga, Mikkel Frankoch (58' Montell Moore) - Mads Døhr Thychosen, Sigurd Schøndorf (46' Babajide David), Razak Adebayo Odeyemi

Foto: JPS Photo 2014