28.04.2015, 18:22 | Af: Administrator

Reserverne tabte i Olsson comeback

Et hav af chancer blev brændt i topkampen i reserveligaen, hvor Kristoffer Olsson efter en længere pause igen fik minutter i benene. Udeholdet vandt 1-0 på et mål et kvarter før tid. 

Der var lagt op til et topbrag i reserveligaens mesterskabsspil, da FC Nordsjælland tirsdag eftermiddag gæstede MCH Arena. Udeholdet havde inden kampen tre point færre end ulvene med en kamp i hånden, så det var en ægte sekspoints kamp, som ventede de fremmødte.

Midtjyderne havde igen Kristoffer Olsson med på banen efter en lang skadespause, og midtbanekreatøren spillede helt efter planen de første 25 minutter. Og selvom svenskeren har siddet ude længe, så så man i glimt, hvilke kvaliteter han har med den lille runde.

Det blev en kamp, hvor FC Nordsjælland var meget på bolden, men hvor hjemmeholdet klart skabte flest chancer. Allerede i indledningen fik FCM’erne et par 100 procents chancer, som dog ikke blev til scoringer. Generelt burde hjemmeholdet have scoret adskillige gange i kampen første 45 minutter.

Manglende skarphed kostede

Samme billede viste sig i kampens anden halvdel, hvor FC Midtjylland fortsatte med at producere chancer og samtidig fortsatte med at brænde de mange tilbud. Og når man ikke kender sin besøgelsestid, så sker der det, som så ofte er tilfældet i fodboldverdenen: modstanderen scorer.

Det var netop hvad FC Nordsjælland gjorde, da FC Midtjylland ikke fik clearet en bold på midten. Bolden blev spillet bagom ulvenes forsvar, og inde på midten blev bolden snittet videre ind bag Lasse Heinze, 1-0 til gæsterne.

Herefter forsøgte ulvene igen at etablere et pres, blandt andet ved at sende stopperen Francis Dickoh frem, men selvom chancerne igen blev skabt, så ville bolden ikke ind denne eftermiddag, og derfor kunne nordsjællænderne rejse hjem med tre vigtige point i topstriden.

Det var derfor også en skuffet Lars Friis, som efter kampen satte ord på dagens nederlag.

- Det er en kamp, vi skal vinde. Vi skaber vel 6-8 store chancer plus en masse andre gode muligheder i dag. Vi kan ikke forlange at få flere muligheder for scoring, men i dag var skarpheden i afslutninger ikke god nok, og så tabte vi desværre, fortæller Lars Friis.

- Det er ærgerligt, når vi også holder FCN nede på få chancer. Men sådan nogle dage rammer man engang imellem, og i dag ville bolden altså ikke ind. Nu skal vi bruge hjælp fra andre resultater i topstriden, så det er selvfølgelig lidt frustrerende.

Træneren fremhævede blandt andet Francis Dickoh og Frederik Møller for en god indsats i dagens kamp, ligesom Marcos Ureña stod for en god anden halvleg. Træneren glædede sig samtidig over comeback til Kristoffer Olsson.

- Han gjorde det fint i de 25 minutter, han spillede. Nu skal han bare tilbage i form, og så bliver han meget spændende at følge. Man så i perioder, hvad han kan med bolden, og det var dejligt endeligt at se ham tilbage i kamp, siger Lars Friis.

FC Midtjylland stillede til kampen op med to lånte Ringkøbing-spillere. Det var begge velkendte ansigter, da Musefiu Ashiru er udlejet fra FC Midtjylland til Ringkøbing, imens Niklas Søgaard tidligere har spillet på Akademiet og været en del af førsteholdstruppen.

Holdet Mangler nu to kampe i reserveligaen, nemlig AaB og FC København. Først kommende kamp er om næsten en måned, når AaB venter på udebane d. 27. maj.

Kampfakta:

FC Midtjylland (R) – FC Nordsjælland (R) 0-1 (0-0)

FCM Start-11:

Lasse Heinze, Niklas Søgaard (75’ Jeppe Solgaard), Rasmus Lauritsen (65’ Alexander Munksgaard), Francis Dickoh, Frederik Møller, Alexander Nicolajsen, Mikkel Duelund, Kristoffer Olsson(25’ Mikkel Frankoch), Babajide David, Musefiu Ashiru (60’ Razak Adebayo Odeyemi), Marcos Ureña