22.04.2015, 10:04 | Af: Administrator

Spillerne på trænerbænken for en dag

FC Midtjylland er hele regionens hold, og tirsdag eftermiddag satte spillerne så kursen mod 16 samarbejdsklubber, hvor de stod for træningen, inden det blev tid til autografer og billeder med de unge fodboldspillere.

Der var store øjne i flere af FC Midtjyllands samarbejdsklubber i tirsdags. For FC Midtjyllands superligaspillere samt en række akademispillere agerede nemlig trænere for en dag, da de besøgte 16 klubber i FCM Klubsamarbejdet.

I Ejstrupholm Idrætsforening gav Tim Sparv, Anders Hagelskjær, Alexander Nicolajsen og Andreas Jespersen 54 drenge og piger en uforglemmelig dag, mens Lasse Heinze, Mikkel Duelund og Erik Braun var gæstetrænere i FLUIF de fremmødte U12,13,14-piger samt U13-drenge.

Med højt humør var der primært fokus på teknisk træning, hvor der bliver driblet, jongleret og skudt på mål, og der blev lyttet godt efter, når FCM-spillerne kom med gode råd.

I Gudum Nissum IF var stemningen også høj, da der var besøg af Petter Andersson, Rasmus Nicolaisen, Andreas Raahauge og Gloire Rutikanga. Det samme var hjælpsomheden, da Rasmus Nicolaisen fra FCMs U19 hold gav sig god tid til at hjælpe med at binde snørrebånd, når der var brug for det. Petter Anderson var  også helt med på den, da to U12-drenge gik rundt og sang Petter Petter Petter Andersson, som det så ofte gjalder fra tribunerne på MCH Arena.

I Hjerm FIF var kaptajn Kristian Bach Bak på besøg, og han havde de to akademispillere Alexander Munksgaard og Rasmus Winther Johansen med. I Hover UIF stod 45 spændt børn klar, da Jakob Poulsen, Jesper Lauridsen, Babajide David og Mads Døhr Thychosen dukkede op og gav de forventningsfulde børn en dag, de sent vil glemme.

På Hurup IF’s træningsanlæg kom der besøg af en VM-spiller, da Marcos Ureña, Patrick Banggaard og Simon Sterring stod for træningen for klubbens U9 – U12 drenge.

I Kibæk IF fik FCM-spillerne også udfordret deres trænerevner, da Martin Pusic trænede U13 og U14 drenge, André Rømer trænede U10 og U11 drenge og akademispiller Malte Jürgensen trænede U12 piger.

På Lem Stadion var der god mulighed for at få nogle offensive fif, da var Rilwan Hassan, Marco Larsen, Rasmus Nissen og Mikael Anderson styrede slagets gang. Og det gjorde de godt, lød det til.

- Det er så fedt at få ros af FCM-spillerne, for så ved man, at det er fortjent. Jeg er allerede blevet meget bedre til hovedstød, sagde Lars Rahbek fra U12-drenge.

Mejdal-Halgård Fodbold havde besøg af Morten 'Duncan' Rasmussen samt akademispillerne Rasmus Bach, Oliver Ottesen og Razak Adebayo Odeyemi, mens Johan Dahlin, Jonas Gemmer og Kristian Dirks Riis gave store øjne i Resen-Humlum IF, da de var klar til at sætte træningen i gang.

Godt 50 fodboldspillere fra Sønder Omme IF var tirsdag eftermiddag troppet op på det lokale stadion, hvor de normale trænere var skiftet ud med Jim Larsen og Izunna Uzochukwu samt de to U19-spillere Jeppe Solgaard og Montell Moore.

I  SHN/UBG var det ikke kun fodboldspillere, som fik noget ud af besøget fra FCM. De fremmødte ungdomstrænere fik også lidt inspiration med, da Erik Sviatchenko, Kristoffer Olsson og Mads Olsen med godt humør agerede trænere i samarbejdsklubben.

Francis Dickoh, Eyjolfur Hedinsson, Sigurd Schøndorf og Andreas Murbeck blev i Sjørring Boldklub modtaget af 70 spændte drenge og piger i alderen 7-14 år, mens Pione Sisto på hjemmebanen i Tjørring sammen med Andreas Hermansen, Mikkel Frankoch og Sebastian Hairing Lodahl blev godt modtaget.

I Videbæk kunne de glæde sig over at få besøg af både offensive og defensive profiler, da Jakob Haugaard, Sylvester Igboun og de to akademispillere Mads Vang og Jákup Thomsen havde taget turen til aftenens træning, mens de i Vestsalling UIF kunne lade sig inspirere af Frederik Møller, Marco Priis Jørgensen, Rasmus Lauritsen og Nikolaj Kirk.