01.04.2015, 15:34 | Af: Administrator

Sviatchenko kåret til månedens spiller

Forsvarsgeneralen sender hæderen som månedens spillere videre til sine holdkammerater og mener, det er et bevis på, at holdet har leveret.

Erik Sviatchenko er for alvor ved at være tilbage på sit gamle niveau. Det er blevet til fuld spilletid i forårets første fem kampe, som har budt på tre clean sheets og en enkelt scoring fra forsvarsstyrmanden.

Dertil kan lægges et højt niveau i kampene, og det har altså givet den 23-årige forsvarsspiller titlen som månedens spiller i Alka Superligaen foran de to FCK-spillere Nicolai Jørgensen og Ludwig Augustinsson.

- Det er først og fremmest et tydeligt bevis på, at vi som hold gør det godt, og derigennem er der mulighed for, at den enkelte spiller kan funkle. Vi har haft et par clean sheets, og jeg har spillet stabilt og lagt på, siger Erik Sviatchenko.

- Det er en fin hæder og et skridt på vejen mod det, vi jagter, og det er selvfølgelig det danske mesterskab, siger Sviatchenko.

Han kan se tilbage på en måned, som også bød på landsholdsdebut, da han begyndte i det danske midterforsvar i testkampen mod USA. Og i udebaneopgøret mod Frankrig var den stærke forsvarer igen blandt landstræner Morten Olsens foretrukne.

- Jeg tog det ydmygt, og det gjorde jeg også, selv om jeg spillede. Jeg var med for at snuse til det og lære spillestilen at kende og se, hvordan jeg fungerede med holdet, siger Erik Sviatchenko, der sammen med resten af det danske landshold blev hårdt matchet mod franskmændene.

- Vi fik vores sag for mod Frankrig, og selv om jeg godt følte, jeg kunne være med, så er der stadig et par skridt, til man kan være dominerende. Det giver bare ekstra motivation til at arbejde hårdt, for man går efter at spille på højeste niveau. Nu har jeg haft mulighed for at måle mig med de bedste, selv om jeg kun er 23 år, og det tager jeg med mig, siger den nyslåede landsholdsspiller.

Næste gang Erik Sviatchenko skal i aktion er han tilbage med ulvelogoet på brystet. Det er nemlig udebanekampen mod Esbjerg, som har kampstart på søndag klokken 19.00 på Blue Water Arena.