01.04.2015, 16:21 | Af: Administrator

Talentfuld træner ny U17-træner

Mads Buttgereit, der indtil nu har været cheftræner for FC Midtjyllands U14-hold, bliver ny U17-træner.

Det er gået stærkt for 29-årige Mads Buttgereit, siden han for halvandet år siden sagde farvel til Nordjylland og AaB og goddag til den midtjyske hede og FC Midtjylland. I de seneste halvandet år har han med succes været U14-træner på FCM Elitefodboldskole, men nu venter der nye udfordringer for den talentfulde træner, der har en UEFA A-træner licens.

Han bliver ny U17-træner i FC Midtjylland og overtager den ledige plads ved siden af nuværende U17-cheftræner Svend Graversen, der blev ledig, da Søren Bjerg tidligere på ugen blev præsenteret som ny Top A træner.

- Man er privilegeret, når man får lov til at arbejde fuldtid med fodbold, siger Mads Buttgereit, der skiftede til FC Midtjylland for at få endnu mere tid til fodbolden, da han her kunne kombinere trænergerningen med et job som lærer på Sønderagerskolen for talentklasserne.

Men nu bliver der altså fuld fokus på fodbolden som U17-træner på Akademiet i Ikast for Buttgereit, der har erfaring som assistenttræner på U19 ligaholdet i AaB og cheftræner for nordjydernes U19-mesterhold.

- Jeg har altid haft en målsætning om at komme på fuldtid, og jeg er meget tilfreds med, at det sker nu. Og at det så sker i en af de bedste talentudviklingsklubber i Danmark er kun endnu bedre, lyder det fra Buttgereit, der fortsat har stor fokus på at udvikle sig som træner.

- Det handler for mig om at videreudvikle mig og dygtiggøre mig. Det er dejligt at kunne tænke fodbold fra man står op til man går i seng, og det at arbejde sammen med dygtige trænere, som har været med til at udvikle store talenter, er meget inspirerende.

Selv om spillerne nu er et par år ældre, så er slutmålet stadig det samme, påpeger den nye U17-træner.

- Det handler stadig om at udvikle de bedste talenter i Norden. Det er fedt og en god udfordring. Der er et godt miljø i både Herning og Ikast, og der er nogle sindssygt dygtige trænere.

I FC Midtjylland glæder akademichef Flemming Broe sig over tilgangen af Buttgereit på U17-holdet.

- Mads har ydet en dedikeret og fokuseret indsats på U14-holdet, og der er ingen tvivl om, at han kommer med en stor lidenskab for talentudvikling. Mads har i den grad skabt en god struktur og stemning omkring U14-holdet, og han er god til at motivere de unge mennesker, siger Flemming Broe.

- Mads er målrettet og god til at arbejde i teams og inddrage folk omkring sig, og han passer perfekt ind i den DNA, vi har. Nu skal han tage næste step og løfte opgaven efter Søren Bjerg og sammen med Svend Graversen indgå i trænerteamet omkring U17-holdet. Tilknytningen af Mads er samtidig et eksempel på, at talentudvikling ikke kun foregår på spillerniveau men også på trænerniveau, pointerer akademichefen.

Mads Buttgereit har allerede to gange siddet på trænerbænken for U17-holdet. Han debuterede på udebane i Randers, mens den første hjemmebanekamp blevet vundet 3-1 i lokalopgøret mod Silkeborg.