28.04.2015, 09:10 | Af: Administrator

U17 i nederlag mod Verona

Ulvene stillede op med et ungt hold mod den italienske modstander, og selvom holdet i perioder styrede kampen, så vandt Preben Elkjærs gamle mesterklub fortjent kampen. Begge hold er nu klar til kvartfinalen. 

FC Midtjylland havde allerede inden mandagens kamp mod Verona kvalificeret sig til kvartfinalerne, efter sejre over AC Milan og Guadalajara på 4-0 og 1-0. Der var derfor også foretaget mange udskiftninger til denne kamp, hvor modstanderen i øvrigt fortsat havde alt at spille for.

Det blev en fysisk præget kamp på en meget svær bane. Regnet var faldet tungt på græsset, og det blev derfor meget vanskeligt at spille rigtig god fodbold. Efter ti minutter lykkedes det dog Verona at bringe sig i front, da en standard-situation overrumplede midtjyderne.

Kampen bølgede frem og tilbage, og det var en lige affære. FCM’erne fik etableret et pres på Verona-holdet, og ti minutter før pausen fik man udlignet, da Mads Vang eksekverede et straffespark. Hermed var alt fortsat åbent, inden kampen sidste 30 minutter.

Efter sidebyttet fortsatte midtjyderne med at dominere, og de unge drenge spillede til tider en god omgang fodbold under de svære betingelser. Det blev blandt andet til et stolpeskud og andre gode muligheder fra ulvene.

Men bedst som man sad med en god fornemmelse i kroppen, så slog italienerne til. Et dumt boldtab blev prompte straffet af Verona, som dermed bragt sig i front med 2-1. Det blev i slutminutterne også 3-1, og så var kampen reelt punkteret. Efterfølgende var det dog alligevel en positiv Svend Graversen, som satte ord på nederlaget.

- Det blev en meget lærerig kamp for os, hvor vi i slutningen blev straffet hårdt på vores fejl. Vi havde stort set kun førsteårsspillere med, og de leverede flotte præstationer, selvom Verona mest havde andetårsspillere med, fortæller Svend Graversen.

- Vi er meget imponeret over drengene, for selvom de er fysisk overmatchet, så står de godt imod. Spillerne viste stor mental parathed i dag, selvom vi er ærgerlige over, at vi falder lidt sammen i slutningen af kampen. Der skal vi huske vores attituder og gode vaner.

Holdet er som nævnt klar til kvartfinalen tirsdag aften, hvor man møder et Japansk hold. Allerede nu forbereder spillerne sig på den udfordring. Selvom man ikke kender meget til modstanderen, så er man forberedt på en lidt anderledes kamp mod de asiaterne.

- Det bliver formentlig en kamp, hvor vi for en gangs skyld er fysisk overlegne. Det bliver spændende at se, om vi kan udnytte den fordel. Vi kender ikke modstanderen så godt, men vi ved, at det er et teknisk godt hold, fortæller Graversen om kvartfinalemodstanderne.

- Vi er fortrøstningsfulde frem mod kampen, som vi selvfølgelig tror på, at vi kan vinde. Vi er ved at finde vores start-11, og vi har fået at se hernede, at vi har en god og bred trup.

U17-holdets kvartfinale spilles klokken 19.00 tirsdag aften.

Kampfakta:

Verona U17 – FC Midtjylland U17 3-1 (1-1)

10’ 1-0 Verona
20’ 1-1 Mads Vang (straffe)
40’ 2-1 Verona
60+’ 3-1 Verona

FCM Start-11:

Simon Petersen, Aksel Smith-Petersen, Mathias Nors, Gustav Kjeldsen, Sebastian Nielsen, Sebastian Hairing Lodahl, Victor Torp, Mikkel Jakobsen, Mads Carlson, Mads Vang, Samson (prøvespiller).

Ingen udskiftere benyttet.