28.04.2015, 19:20 | Af: Administrator

U17 i semifinalen efter gyser!

Ulvene er blandt de sidste fire hold ved Trofeo Nereo Rocco efter sandt drama mod japanske Ryukei. Oliver Ottesen helten i straffesparkskonkurrencen.

Det blev nøjagtigt lige så svært som forventet, da FCM U17 mødte Ryukei Kashiwa i kvartfinalen ved Gradisca Cup. Ikke alene var japanerne lynhurtige, ifølge Søren Bjerg var de også "trinet over aggressive".

Det gav en febrilsk kamp, der blev spillet i et ekstremt opskruet tempo, og det havde ulvene svært ved at håndtere. Især det opbyggende spil led under at spillerne stort set ikke fik nogen tid på bolden.

Heldigvis gjorde det samme sig gældende for japanerne, og det gav en første halvleg, hvor eneste mulighed var en standardsituation til Ryukei.

FCM U17 havde mandag måttet tage afsked med Mikael Anderson og Andreas Poulsen, der var blevet indkaldt til u-landsholdstjeneste, og det indsnævrede indskiftningsmulighederne noget.

En mand i undertal
Kampbilledet forblev det samme efter pausen, men efter et kvarters spil indtraf en potentielt kampafgørende situation. I en 1:1 duel ude på sidelinjen nedlagde Malte Jürgensen sin modspiller, og det indbragte hørebacken hans andet gule kort i kampen.

De resterende ti spillere kæmpede forbitret videre, og det resulterede i yderligere et par gule kort, og det fik FCM's italienske guide Marino Santi til at sende et par mindre pæne gloser efter sin landsmand i dommertrikot. Det skulle han ikke have gjort, for det medførte kun, at han også blev forvist. Santi følte, måske ikke helt ubegrundet, at de frispark FCM begik, blev bedømt noget strengere end de forseelser, japanerne også begik en hel del af.

Paradoksalt nok var det efter udvisningen, at FCM kom frem til deres største muligheder i kampen. Kirk trak op i banen med bolden, og fik øje på Buch, der var løbet i ryggen på backen og havde frit løb mod mål. Desværre gav Kirk lige bolden tyve gram for meget i afleveringsøjeblikket, og så kunne Buch lige akkurat ikke nå frem til den.

Kort efter var det igen lige-ved-og-næsten da Buch missede et ellers godt indlæg fra Mads Vang. Således endte det målløst og de to hold gik derfor direkte til straffesparkskonkurrencen.

Afgørelse fra ellevemeterpletten
Nikolaj Kirk var første mand til at forsøge sig fra pletten, og anføreren placerede bolden yderligt. Desværre sad skuddet i "lagkagehøjde" og den japanske keeper nåede ud og reddede. Så var det Oliver Ottesens tur, men selv om han var tæt på, kunne han ikke forhindre japanerne i at bringe sig i front.

Sebastian Lodahl sørgede for balance i regnskabet med en sikker scoring, inden Ryukei atter bragte sig foran. 2-1. På FCM's tredje spark scorede Mads Vang, og så var det igen op til Ottesen.

Denne gang placerede den japanske skytte skuddet helt ude ved stolpen, men han var blevet læst og Ottesen fik en lab på bolden. Fortsat 2-2.

Fjerde FCM-spark tilfaldt Sebastian Buch, og han holdt nerverne i ro. 3-2 til FCM. På det efterfølgende spark placerede den japanske skytte bolden højt i målet, Oliver Ottesen var faktisk gået til højre, men slyngede venstrearmen ud og fik blokeret bolden, til vild jubel fra holdkammeraterne. Stadig 3-2!

Det betød matchbold til FCM U17 og det var Mads Olsen der måtte bære hele forventningspresset - hvilket han gjorde. Sikker scoring og FCM var i semifinalen!

Avancementet skyldtes ikke mindst en fantastisk præstation af Oliver Ottesen, der først holdt buret rent 60 minutter og siden gik til den rigtige side ved samtlige japanske straffesparksforsøg.

Semifinalen spilles i morgen, onsdag aften kl. 20.00, hvor FCM U17 møder den lokale storklub Udinese's talenter. Italienerne ekspederede colombianske Deportivo Cali ud af turneringen med en 1-0 sejr i deres kvartfinale - læs om den kamp her på siden i morgen aften!

FC Midtjylland U17 - Ryukei Kashiwa U17 0-0, 4-2 efter straffespark
45' Udvisning: Malte Jürgensen (2xgult)

Opstilling: Oliver Ottesen - Malte Jürgensen, Nicolai Damkjær, Andreas Murbeck, Gustav Kjeldsen - Nikolaj Kirk, Mads Olsen, Sebastian Buch Jensen - Mads Vang, Mads Carlson (36' Sebastian Hairing Lodahl), Samson

Resultat af kvartfinalerne ved Trofeo Nereo Rocco:
Colo Colo - Nazionale Lega Pro 2-0
Coritiba - Hellas Verona 1-0
Udinese - Deportivo Cali 1-0
FC Midtjylland - Ryukei Kashiwa 0-0, 4-2 strf.