26.04.2015, 19:35 | Af: Administrator

U17 klar til kvartfinalen i Gradisca

Med en 1-0 sejr over mexicanske Chivas kvalificerede FCM U17 sig til knock-out kampene allerede inden den sidste puljekamp på mandag.

FCM U17's anden puljekamp ved Trofeo Nereo Rocco blev spillet i landsbyen Capriva del Friuli, blot fem kilometer fra den slovenske grænse.

Her tørnede FCM U17 sammen med mexicanske Chivas - og "tørnede sammen" er den helt rette betegnelse.

Mexicanerne kom blæsende med 180 kilometer i timen fra første fløjt, og fik sat FCM under pres. Den tekniske fodbold havde trange kår på den diminutive, sparsomt beplantede græsbane, og derfor blev det i stedet en fysisk kamp med et utal af dueller.

Det passede Chivas-spillerne glimrende, for de var stærkest, og efter ti minutter kom de næsten foran. Heldigvis leverede Oliver Ottesen i FCM-målet en god redning, og efterhånden lykkedes det at FCM at få lukket ned for mellemamerikanerne.

Chivas-afslutningen blev det eneste forsøg på mål i en hårdt spillet første halvleg, der blev afviklet i et opskruet tempo, og anden halvleg fortsatte i den samme rille i de første ti minutter.

Her indtraf der en markant ændring hos mexicanerne, der pludselig gik over til at spille med fem mand i forsvaret, og stillede sig langt tilbage på banen.

Det viste sig, at Chivas bænken havde fået underretning om at puljens anden kamp, der startede en halv time tidligere, var endt uafgjort. Resultatet betød at mexicanerne med uafgjort mod FCM ville være sikre på at gå videre med en sejr i den sidste kamp, og de odds tiltalte åbenbart Chivas-bænken så meget, at de stillede sig tilfreds med uafgjort.

Det er dog farligt at spille på et resultat, for der er altid risikoen for at modstanderne scorer et mål lidt ud af ingenting - og det var lige hvad der skete.

FCM fik et frispark indenfor skudafstand, Anderson sendte det mod mål, og inde i feltet kom en Chivas-spiller til at snitte forsøget forbi sin egen målmand.

Så var der dømt panik i den mexicanske lejr, og kampens sidste tolv minutter formede sig som et langt kamikazeangreb på FCM-målet. Det gav nogle gevaldige huller i bagrummet hos Chivas og FCM U17 blev snydt for et straffespark, da en Chivas-spiller tog hånden til brug for at forhindre Mads Vangs indlæg i at nå frem til Mikael Anderson.

I sidste ende viste det sig dog at være uden betydning for FCM U17 fik kriget sejren hjem efter 60 minutters fodbold, hvor der virkelig blev gået til makronerne.

- Hvis jeg skal pege på et område, hvor mange af vores spillere fortsat mangler noget, så er det i forhold til at vise lidt mere hårdhed og kynisme. Det var de parametre, de blev udfordret på i dag, og de skal have stor ros for at stå imod det tryk, som Chivas kommer med, fortæller Svend Graversen.

Ønskescenariet
Med sejren er FCM U17 ikke bare sikre på at gå videre, men også på at slutte på førstepladsen i puljen. FCM-træneren glæder sig over den gunstige situation, holdet har skabt for sig selv:

- Det er helt perfekt. Vi kan give spilletid til de spillere, der ikke har været brugt så meget i de første to kampe. For Verona er det derimod en liv-eller-død kamp, så vi ved, at vores spillere bliver matchet af en klassemodstander, der har ryggen mod muren - og det er præcist det, vi gerne vil have ud en tur som denne, forklarer Svend Graversen.

Kampen mod Verona spilles i morgen, mandag, kl. 19.30.

FC Midtjylland U17 - C.D. Guadalajara U17 1-0 (0-0)
48' 1-0 Mikael Anderson

Opstilling: Oliver Ottesen - Malte Jürgensen, Andreas Murbeck, Nicolai Damkjær, Andreas Poulsen - Nikolaj Kirk, Mads Olsen, Mikkel Jakobsen - Mikael Anderson, Mads Carlson, Sebastian Buch Jensen

Indskiftere: Mathias Nors, Sebastian Nielsen, Victor Torp, Sebastian Hairing Lodahl, Mads Vang, Samson