25.04.2015, 18:43 | Af: Administrator

U17 kørte AC Milan over

Ulvene kom som skudt ud af startblokken og vandt åbningskampen ved Trofeo Nereo Rocco med 4-0.

FCM's første kamp ved Trofeo Nereo Rocco, også kendt som Gradisca Cup, fik en lidt speciel optakt. Den midtjyske trup var i god tid kørt ud til Trieste, hvor kampen blev spillet, men modstanderne fra AC Milan lod vente på sig.

Italienerne ankom en time for sent, tilsyneladende fordi et trafikuheld havde forårsaget kødannelse på vejen, og derfor måtte kampen udskydes en halv time.

Forsinkelsen og den deraf følgende travlhed stressede italienerne, og de virkede ikke til at være helt mentalt på plads, da kampen blev fløjtet i gang.

Det var FCM til gengæld, og de gav milaneserne en varm midtjysk velkomst ved at rende direkte ned og bringe sig foran. Mikael Anderson sparkede et indlæg fra Mads Carlson i nettet.

Trieste er en Milan-højborg, så det skortede ellers ikke på opbakning til Milan, men italienerne kunne slet ikke komme ud af FCM's høje pres, og da Mikael Anderson efter tretten minutter på ny scorede, begyndte de cirka 500 fans også at se lidt mistrøstige ud.

Denne gang var optakten en dyb stikning fra Mads Olsen, der gav Anderson en 1:1 situation med Milans keeper. Alene igennem svigtede FCM's ligatopscorer ikke.

Efter tyve minutter kom Milan frem til det, der skulle vise sig at blive deres eneste målchance i kampen. Den kvalificerede afslutning prellede dog af på tværstangen bag Oliver Ottesen, og så kunne FCM gå til pause foran 2-0.

Rossoneri-nedtur
Anden halvleg blev mere af det samme, FCM kom igen ud med højt pres og aggressivt genpres, og det viste sig igen at være gift for Milan. Fem minutter inde i halvlegen lavede Nikolaj Kirk en perfekt stikning til Sebastian Buch, der viste en af sine spidskompetencer, det dybe løb, inden han sikkert lagde bolden forbi keeperen.

Tre minutter efter blev det til 4-0 da en vågen Sebastian Lodahl opfangede en tværpasning fra en Milan-spiller, der bare kunne se på, mens Lodahl løb ned og scorede.

Der var ikke mere i det demoraliserede Milan-hold og dermed fik FCM U17 en perfekt start på årets Gradisca Cup. Alligevel nagede enkelt lille ting Svend Graversen, da han gjorde status efter kampen.

- Vi er utilfredse med at vi ikke vinder større. Efter vi er kommet på 4-0 har vi tre kæmpestore chancer - alene igennem med deres målmand - som vi ikke får scoret på. Når vi spiller tre puljekampe, kan målforskellen meget vel blive afgørende, og der skulle vi lige have sikret os det, der i praksis ville have været et ekstra point, erklærer FCM-træneren, der dog i samme åndedrag roste sine spillere for et fantastisk udtryk på banen.

- Drengene skal have en stor ros for at håndtere udskydelsen af kampen på en professionel måde, og vi var klar fra første fløjt. Jeg undrede mig lidt over at Milan-bænken ikke lavede nogen modtræk efter første halvleg. De fik slet ikke spillet sig ud af presset, og vi blev ved med at straffe dem for det.

I puljens anden kamp spilles Chivas og Verona 0-0 - et resultat der betyder, at FCM kan kvalificere sig til semifinalen med en sejr over Chivas i morgen kl. 18.30. Følg med her på siden.

AC Milan U17 - FC Midtjylland U17 0-4 (0-2)
1' 0-1 Mikael Anderson (assist Mads Carlson)
13' 0-2 Mikael Anderson (assist Mads Olsen)
35' 0-3 Sebastian Buch Jensen (assist Nikolaj Kirk)
38' 0-4 Sebastian Hairing Lodahl

Opstilling: Oliver Ottesen - Malte Jürgensen, Andreas Murbeck, Nicolai Damkjær, Andreas Poulsen - Nikolaj Kirk, Mads Olsen, Sebastian Hairing Lodahl - Mikael Anderson, Mads Carlson, Sebastian Buch Jensen

Indskiftede: Mathias Nors, Gustav Kjeldsen, Victor Torp, Mikkel Jakobsen, Mads Vang, Samson