12.04.2015, 13:27 | Af: Administrator

U17 sejrede i første græskamp

De yngste akadespillere vandt sikkert med 2-0 på mål af Sebastian Buch Jensen og Mikael Anderson. Begge mål blev scoret i anden halvleg efter FCM-dominans i det meste af kampen. Det var midtjydernes første optræden på græs i foråret. 

Efter to ugers kamppause var det lørdag igen tid til, at FC Midtjyllands U17-hold skulle i aktion. Modstanderen var HB Køge på udebane – et hold som inden kampen lå næstsidst i U17-ligaen.

Kampen var den første på græs for FC Midtjylland i foråret, og det handlede derfor om hurtigt at vænne sig til det lidt sværere underlag. Mange dueller og langsommere boldomgang var derfor selvskrevet til lørdagens kamp.

Det var midtjyderne, som lagde bedst ud i kampen, og ulvene var det klart dominerende hold i hele første halvleg. Det blev til to store chancer, men både Mikael Anderson og Sebastian Buch Jensen misbrugte deres forsøg.

HB Køge havde også et par muligheder, men det var mest sporadiske forsøg fra distancen. Det var derfor naturligt, at der efter de første 40 minutter stod 0-0, efter en halvleg hvor begge hold kæmpede for at finde underlaget.

Anden halvleg lignede til at starte med den første. FC Midtjylland var i klar dominans, og det var konstant udeholdet, som ledte efter åbningerne og ideerne. Ti minutter inde i halvlegen kom forløsningen, da Sebastian Buch Jensen blev noteret for 1-0-scoringen efter et hjørnespark.

Målet hjalp FCM’erne som fortsatte i kontrol af kampen. Det var derfor også naturligt, at holdet ti minutter senere fordoblede føringen, da Sebastian Buch Jensen igen var på fære. Angriberen blev nedlagt i feltet, og Mikael Anderson eksekverede sikkert på det efterfølgende straffespark, 2-0!

Det punkterede reelt kampen, og midtjyderne kunne derfor rejse hjem med en sikker 2-0-sejr over HB Køge. Cheftræner Svend Graversen var da også en glad mand, da han efterfølgende satte ord på den fine udebanesejr.

.- Vi er meget tilfredse med sejren. Den første kamp på græs er altid svær, og vi skulle forholde os til underlaget og spille os langsomt ind i kampen. Første halvleg var vi ikke helt tilfredse med, omvendt var vi heller ikke specielt utilfredse, siger Svend Graversen.

.- Vi får i pausen talt om, at vi skal bevare tålmodigheden, og det lykkedes rigtig fint i anden halvleg. Vi holder dem egentlig fra chancer i anden halvleg, så det er en god præstation af holdet. Vi er rigtig glade for at få endnu en sejr.

Holdet ligger nu på fjerdepladsen i ligaen, og man ligger nu foran en kamppause i rækken på tre uger. I ventetiden skal holde blandt andet til en turnering i Italien, hvor der igen venter store udfordringer for U-17-mandskabet.

.- Når vi nu har en lang kamppause, så er det ekstra dejligt at vinde kampen. Det betyder, at vi tager en god følelse med os videre – både til de mange træningspas og selvfølgelig til Italien om ca 14 dage. Det bliver spændende, Siger Svend Graversen.

Næste opgave i den hjemlige U17-liga bliver d. 9. maj, når holdet gæster FC København. 

Kampfakta:

HB Køge U17 – FC Midtjylland U17 0-2 (0-0)

50’ 0-1 Sebastian Buch Jensen
60’ 0-2 Mikael Anderson (straffe)

FC Midtjylland start-11:

Oliver Ottesen, Mads Friis, Nicolai Damkjær, Andreas Murbeck, Andreas Poulsen, Malte Jürgensen, Mads Olsen (40’ Nikolaj Kirk), Mikkel Jakobsen (55’ Sebastian Hairing Lodahl), Mikael Anderson, Mads Carlson(45’ Christian Tue, FCM U15).

Foto: JPS Photo 2014