30.04.2015, 20:33 | Af: Administrator

U17 storsejrede i finalen

FCM's U17-drenge vandt overbevisende med hele 4-0 i finalen over deres brasilianske modstandere. Målene blev scoret af Mads Vang, Mads Olsen, Mikael Anderson og Mikkel Jakobsen. 

Torsdag aften havde FC Midtjyllands U17-hold muligheden for at sikre sig den store pokal i Trofeo Nereo Rocco i Italien. Modstanderen var brasilianske Coritiba, som man også mødte sidste år.

Lad det være sagt med det samme – FC Midtjylland udspillede dagens modstander stort set fra kampens første minut. I første halvleg havde brasilianerne nogle sporadiske chancer, men det blev aldrig rigtigt farligt.

Det gjorde det i den anden ende, da Mads Vang efter tyve minutters spil iskoldt scorede på et straffespark. Coritibas ene back brugte armen til hjælp, og Vang tøvede ikke med at bringe ulvene i front.

To minutter efter pausen blev den føring fordoblet, da FCM brød en bold på midten af banen, og efter en flot omstilling spillede Malte Jürgensen bolden skråt bagud i feltet til Mads Olsen, som takkede og gjorde det til 2-0!

Midtvejs i anden halvleg blev kampen definitivt lukket, da endnu en omstilling gav mål. Prøvespilleren Samson spillede bolden fladt på tværs, og Mikael Anderson dukkede op ved forreste stolpe. U17-topscoren svigtede ikke, og så kunne det næsten ikke gå galt.

Det gjorde det bestemt heller ikke, og otte minutter før tid slog ulvene sidste søm i kisten, da Mikael Anderson efter endnu en omstilling lagde bolden ud til Mikkel Jakobsen, som stensikkert sparkede bolden i det lange hjørne. 4-0!!!

Holdet kunne herefter lade sig hylde som vindere af den prestigefyldte turnering, og det var en både glad og stolt U17-træner Søren Bjerg, som efterfølgende satte ord på kampen.

- Vi leverer en fantastisk præstation, hvor vi jo skiller en meget stærk modstander ad gang på gang. Vi var godt forberedte, og vi vidste hvilken gang fodbold, det ville blive. Det meste lykkedes for os, fortæller Søren Bjerg.

- Vi håbede på, at vi kunne bryde en masse bolde, for så ville vores omstillinger kunne gøre meget ondt på dem. Man må sige, at den plan lykkedes perfekt. Det er helt vildt at vinde finalen 4-0.

Efter en lang turnering er der blevet trukket hårdt på mange af truppens spillere. Trænerteamet sender da også store roser af sted imod alle spillerne, som igen beviste, at de kender deres roller på holdet.

- Vi har skiftet en del i turneringen, og selv på uvante pladser har folk bare budt ind og løst opgaverne. Alle spillerne fortjener kæmpe ros, for de har leveret på et meget højt niveau i en turnering med store hold, siger Bjerg.

- Den udvikling vi har haft siden vi startede i sommers er meget imponerende, og vi havde ikke turde drømme om, at vi kunne gå hele vejen.

Personlige priser

Foruden den samlede turneringssejr kunne holdet også prale af at have turneringen topscorer Mikael Anderson på holdet. Anfører Nikolaj Kirk vandt desuden fuldt fortjent hæderen som hele turneringens bedste spiller. Noget der vidner om, hvor stærke ulvene har været i turneringen.

Det er desuden værd at nævne at Oliver Ottesen holdt buret rent hele fem gange i turneringen.

Trofeo Nereo Rocco havde i år blandt andet deltagelse af Napoli, Udinese, og A.C Milan.

Kampfakta:

FC Midtjylland U17 – Coritiba U17 4-0 (1-0)

20’ 1-0 Mads Vang (straffe)
32’ 2-0 Mads Olsen – assist Malte Jürgensen
45’ 3-0 Mikael Anderson – assist Samson
52’ 4-0 Mikkel Jakobsen – assist Mikael Anderson

FCM start-11:

Oliver Ottesen  Malte Jürgensen, Nicolai Damkjær, Andreas Murbeck, Mathias NorsNikolaj Kirk, Mads Olsen, Mikael Anderson, Mads Vang, Sebastian Buch Jensen, Samson.

Indskiftet i anden halvleg:

Mads Carlson, Mikkel Jakobsen, Sebastian Hairing Lodahl, Victor Torp, Aksel Smith-Petersen