03.04.2015, 20:48 | Af: Administrator

U18 snydt for revanche mod Inter

Havde de forsvarende mestre til tælling, men italienerne reddede en uafgjort hjem i kampens sidste minut

Fredagens puljekamp var en gentagelse af de to holds møde i semifinalen sidste år. Dengang var et tvivlsomt dømt straffespark med til at sende italienerne i finalen, og faktisk deltog fem af FCM'erne på det nuværende hold også i den kamp.

Måske derfor var det et topmotiveret FCM-hold, der løb på banen, og ulvene skulle få en drømmestart. Et hjørnespark fra Mikael Anderson skabte kaos i Inters felt, og til sidst kunne Rasmus Lauritsen heade bolden ned for fødderne af David, der trampede bolden i nettet.

Det var kantspillerens andet mål i turneringen, og det nigerianske es virkede i forrygende spillehumør. Så meget desto mere uheldigt var det, at han kort efter måtte lade sig udskifte med Thychosen efter at være blevet trådt over anklen. Desværre er meldingen at Davids videre deltagelse i turneringen er tvivlsom.

Inter regnes blandt forhåndsfavoritterne, og som første halvleg skred frem, overtog de mere af spillet. FCM-spillerne stressede, og havde svært ved at fastholde bolden, men den defensive organisation var upåklagelig, og milaneserne havde svært ved at komme frem til chancer.

Det fik Inters trænerstab til at sadle om i pausen, og holdet forlod deres 4-3-3 til fordel for en 4-2-4, hvor man slog mange bolde op på de forreste spillere.

Det kunne ulvene dog godt håndtere, og som minutterne gik, kom FCM U18 mere og mere på bolden. Efter tretten minutter af anden halvleg så det ud, som om der blev begået straffespark på Simon Sterring, men dommerens fløjte var tavs.

Italienerne var dog tydeligt frustrerede og forfaldt til at lave frispark. Et af disse udløste kampens andet gule kort til højrebacken Crosato, og så måtte Inter spille kampen til ende med ti mand.

Herefter så det ud som om FCM ville køre sejren hjem, men i det sidste minut af den ordinære spilletid fik Inter et frispark på FCM's banehalvdel. Bolden blev slået ind midt i feltet, hvor Raahauge straks råbte, at han kom ud. FCM-keeperen havde også snuppet bolden, hvis ikke den på vej ind strejfede en FCM'er og ændrede retning. Nu dumpede bolden i stedet ned bag ved Raahauge, og så kunne Appiah, Inters ghanesiske forward, prikke udligningen i nettet.

- Vi skulle måske have været lidt bedre til at fastholde bolden efter udvisningen, men vi følte os faktisk godt tilpas i slutfasen. Vi bliver bedre som kampen skrider frem, og Inter får ikke skabt noget imod os, fordi vi spiller klogt, fortæller Kenneth Andersen.

Inter vandt for nyligt den prestigefyldte Viareggio-turnering, og ifølge FCM-træneren kunne det godt mærkes, at italienerne var en modstander fra øverste hylde:

- Det er et meget kompetent hold. Udelukkende 96'ere og 97'ere, og deres spillere havde hele pakken. De var hurtige, de var fysisk stærke og alle havde en god teknik - derfor var det også en cadeau til vores spillere, at de kunne matche dem, udtaler FCM-træneren.

I puljens anden kamp spillede Slavia Prag og Xolos de Tijuana 1-1. Dermed topper FCM tabellen, og er klar til semifinalerne med minimum uafgjort mod Slavia i den sidste puljekamp. Kampen mod tjekkerne spilles i morgen, lørdag, kl. 15.30.

FC Midtjylland U18 - Inter U18 1-1 (1-0)
2' 1-0 Babajide David (UPDATE: assist Rasmus Lauritsen)
59' 1-1 Samuel Darko Appiah
43' Udvisning: Crosato, Inter (2xgult)

Opstilling: Andreas Raahauge - Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Kristian Dirks Riis, Rasmus Nissen - Gloire Rutikanga, Alexander Nicolajsen (42' Nikolaj Kirk), Mikkel Frankoch - Babajide David (12' Mads Døhr Thychosen), Mikael Anderson, Simon Sterring