28.04.2015, 15:28 | Af: Administrator

U19 på vej ind på opløbsstrækningen

FCM U19 kan torsdag slå et hul til forfølgerne i U19 Ligaen, men det kræver en sejr over lokalrivalerne fra SIF.

Med otte kampe tilbage i U19 Ligaen står FCM U19 i en ganske fordelagtig position. De ellers så stærke konkurrenter fra FC Nordsjælland er røget ind i et formdyk, og det har FCM U19 udnyttet til at gå forbi dem i tabellen. Samtidig har FCM U19 på grund af det skæve kampprogram spillet tre kampe færre end Farum-klubben.

Det gode udgangspunkt ændrer dog ikke noget ved holdets tilgang til de kommende kampe, understreger Kenneth Andersen:

- Vi læser selvfølgelig tabellen lige som alle andre, men ellers gør vi bare det, vi hele tiden har gjort. Vi har været gode til at have fokus på, hvad vi selv skal og vil, i stedet for at være optagede af andre holds præstationer.  Men spillerne er gode til selv at fastholde fokus, så det er ikke noget, jeg behøver at gå og minde dem om i hverdagen, fortæller Kenneth Andersen.

Det er da også kun et enkelt point der skiller FCM og FCN i tabellen, så derfor er det en vigtig kamp, når FCM U19 på torsdag tager imod lokalrivalerne fra Silkeborg.

Med Kim Poulsens ankomst som cheftræner for superligaholdet har SIF også i ungdomsrækkerne skiftet system fra 3-5-2 til en 4-4-2/4-4-1-1, og det lader til at have haft en god virkning. I hvert fald er SIF U19 stærkt kørende, og har hentet 7 point i de sidste tre kampe, herunder en opsigtsvækkende 4-1 sejr over FCN.

- Silkeborg har vist rigtigt fint spil i de sidste kampe. Vi har set noget video fra deres kampe, og der var ikke noget tilfældigt over deres sejre over FCN og FCK. Det var kampe, hvor de dominerede og vandt fortjent, så jeg forventer det bliver en rigtig spændende og tæt kamp mod dem, udtaler Kenneth Andersen.

Den påstand understøttes af historikken, der siger at fem af de sidste seks opgør mellem de to hold enten er endt uafgjort eller med en etmålssejr. Der er kampstart på Wunderelf Arena torsdag kl. 18.30.

Allerede søndag spiller FCM U19 igen. Her venter et andet formstærkt hold, nemlig AaB, der - ligesom Silkeborg - har hentet syv point i deres seneste tre kampe.