17.04.2015, 08:38 | Af: Administrator

U19 tilbage i kamp: OB venter

Efter den flotte turnering til U18-holdet i Torneo Bellinzona i Schweiz er U19-mandskabet igen klar til kamp i den hjemlige turnering. OB venter på udebane.

I næsten en måned har U19-ulvene fra FC Midtjylland ikke spillet kamp i den hjemlige U19-liga. Seneste kamp var nemlig d. 21. april, da holdet vandt udekampen mod Randers Freja med 2-1. Det betyder dog ikke, at spillerne har ligget på den lade side i mellemtiden.

En stor del af spillerne var med, da holdet som bekendt vandt den prestigefyldte turnering, Torneo Bellinzona, for ti dage siden, imens andre blandt andet har trænet med klubbens førstehold og spillet reservekampe i perioden.

Nu skal holdet så igen i aktion, når OB venter på udebane. Holdet fra Ådalen ligger i øjeblikket på en lidt overraskende sidsteplads i rækken, imens FC Midtjylland indtager andenpladsen. Holdet har dog spillet hele fire kampe færre end FC Nordsjælland, som lige nu er noteret for to point mere end midtjyderne.

Nordsjællænderne er løbet ind i nogle overraskende nederlag, og det åbner for alvor muligheden for, at FCM-talenterne kan trække fra i topstriden. Det kræver dog fuldt fokus i alle kampe, og cheftræner Kenneth Andersen forsikrer, at holdet ikke tager let på tingene, på trods af at resultaterne har flasket sig.

- Vi følger selvfølgelig med i de andre resultater, og vi har snakket om, at vi nu har muligheden for at give os selv et rigtig godt udgangspunkt. Det er dog vigtigt, at vi kun fokuserer på os selv, for selvom vi har nogle kampe i hånden, så vinder vi altså kun de kampe, hvis vi præsterer, som vi skal, siger Andersen.

- Vores egne aftaler og krav til hinanden er det vigtigste. Vi skal ikke begynde at regne på, hvor mange point vi kan komme foran konkurrenterne, men derimod stille samme høje krav til os selv, som vi altid forsøger at gøre. Og så glæder vi os til at spille kamp i ligaen igen.

Vil bygge videre på stor selvtillid

Den store turnering i Schweiz har naturligt belastet en stor del af holdet, men spillere har restitueret godt og er klar til kampen i Odense. Det giver dog nogle udfordringer, at truppen ikke har været samlet så meget i den seneste tid.

På trods af det, så er det ikke noget, som Kenneth Andersen er bekymret for, at spillerne ikke kan håndtere. Han understreger, at holdet efterholdet er vant til, at hele truppen ikke altid er samlet i længere perioder ad gangen.

- Vi kender jo scenariet fra tidligere, hvor vi har haft spillere med landshold, reserveholdet osv. Det er nogle seriøse drenge, og de er gode til at omstille sig til tingene. Det vigtigste er, at vi har god kvalitet, når vi har muligheden for at træne sammen, fortæller cheftræneren.

- Vi har brugt den sidste uge på at få aftalerne helt ind på holdet igen, og det ser rigtig fint ud. De fleste af spillerne har været med til at vinde en stor turnering, og den selvtillid skal vi selvfølgelig tage med os videre, så vi kan præstere ligeså godt på lørdag mod OB.

FC Midtjylland står lige nu noteret for 34 point for 13 kampe i rækken. Det er en stort set skadesfri trup, som rejser til Odense lørdag. Kampen spilles på OB’s anlæg ved Ådalen klokken 13.00.