18.04.2015, 15:46 | Af: Administrator

U19 tilbage på førstepladsen

På en svær bane vandt holdet 3-1 i Odense. Duelspillet og viljen grundlagde den vigtige udesejr, som sender ulvene forbi FC Nordsjælland i toppen af rækken. 

Efter knap en måneds kamppause skulle de ældste akademispillere igen i aktion, da holdet lørdag eftermiddag gæstede OB ved Ådalen. Holdet kom til kampen med stor selvtillid efter den flotte turneringssejr i Schweiz for nylig.

Kampen blev spillet på OB’s græsbane 1, som var knoldet og humpet. Kampen blev derfor spillet under svære premisser, hvor duelspillet og fighten skulle vise sig afgørende. Bolden skiftede imellem holdene, og det var svært at sætte gode angreb sammen.

Efter 29 minutters spil kom midtjyderne alligevel i front, da Mads Døhr Thychosen fandt Rasmus Nissen i OB’s straffesparksfelt. Nissen takkede for indlægget ved at heade kuglen i nettet, 1-0 til FC Midtjylland! Scoringen blev den eneste i de første 45 minutter.

Billedet efter pausen lignede det samme, hvor ingen af holdene for alvor kunne spille flot fodbold, og når man mistede bolden, gav det mulighed for omstillinger til modstanderen. Netop denne opskrift blev FC Midtjylland ramt af ti minutter inde i anden halvleg.

OB’erne erobrede bolden, og efter en flot kontra blev bolden spillet skråt bagud i feltet, hvor en resolut afslutning sikrede den fynske udligning. Ærgerlig udvikling, og nu var det igen midtjyderne som jagtede en scoring.

På trods af de svære forhold reagerede ulvene godt på fynboernes udligning, og man fik lagt et nyt tryk på hjemmeholdet. Nitten minutter før tid gav det pote, da det var FCM’ernes tur til at score på en flot omstilling.

Målscorer Rasmus Nissen fandt Razak Adebayo Odeyemi, og hurtigløberen scorede iskoldt til stor jubel i ulvelejren. Allerede tre minutter senere var Rasmus Nissen endnu en gang på spil, da han modtog bolden fra Simon Sterring, og med et flot langskud reelt afgjorde kampen med sin andenscoring til stillingen 3-1.

Fynboerne havde et par muligheder i slutfasen på et par standardsituationer, ligesom FCM’erne kunne have udbygget, blandt andet efter selvsamme opskrift. Det blev dog ikke til flere scoringer, og dermed kunne FC Midtjylland bringe sig tilbage på førstepladsen i U19-ligaen med sejren på 3-1.

Urolig kamp – men vinder fortjent

Topholdets cheftræner var efterfølgende en glad mand, selvom han erkendte, at midtjyderne havde udfordringer kampen igennem.

- Det er en meget urolig kamp, og bolden skifter ejermand rigtig mange gange. Duelspillet blev afgørende, og der synes jeg faktisk, at vi gjorde det rigtig godt. Samtidig lykkedes vi godt, når vi fik spredt spillet ud, og det var blandt andet sådan, at vi fik 1-0-scoringen, siger Kenneth Andersen.

- Men i perioder gjorde vi det også svært for os selv, hvor vi spillede lidt for snævert og i for små rum. Det betød, at OB’s presspil fungerede godt. Men jeg er samlet set godt tilfreds med måden, vi håndterer betingelserne og kampen på.

Cheftræneren sender endvidere roser mod midtjydernes dødbolde, som flere gange var meget tæt på at resultere i scoringer. Samtidig glæder han sig over, at man på en dag hvor spillet ikke flyder, har nogle andre værktøjer at tage i brug.

- Vi vidste, at det ikke blev nemt, og derfor er det positivt, at vi bare arbejdede ud fra forholdene. Vi scorede på en flot omstilling, og vi ofrede os i det fysiske spil. Og så laver spillerne en stærk reaktion efter udligningen, som vi ellers gerne ville have undgået, siger cheftræneren.

Ulvene er med sejren et enkelt point foran FC Nordsjælland, som oven i købet står noteret for tre kampe flere. Det betyder, at FCM’erne er i en gunstig position frem mod de kommende runder. Kenneth Andersen forsikrer dog om, at man ikke vil hvile på laurbærrene af den grund.

- Det er dejligt at overhale FC Nordsjælland med tre kampe i hånden – det er klart. Men vi er bare nødt til at tænke på, at den næste kamp altid er den vigtigste, og det har spillerne virkelig gjort. Hvis vi tænker for langt frem, så mister vi fokus, så vi skal bare tænke på den kommende opgave, slutter Kenneth Andersen.

Truppen kan derfor nu begynde at tænke på Silkeborg, som er den næste modstander i U19-ligaen. Den kamp spilles på hjemmebane d. 30. april.

Kampfakta:

OB U19 – FC Midtjylland 1-3 (0-1)

29’ 0-1 Rasmus Nissen – assist Mads Døhr Thychosen
55’ 1-1 Jonas Hansen, OB
71’ 1-2 Razak Adebayo Odeyemi – assist Rasmus Nissen
74’ 1-3 Rasmus Nissen – assist Simon Sterring

FCM start-11:

Rasmus Bach -, Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Rasmus Nicolaisen, Jeppe Solgaard -, Rasmus Nissen, Gloire Rutikanga (66’ Kristian Dirks Riis), Mikkel Frankoch, Jonas Gemmer (71’ Simon Sterring), Mads Døhr Thychosen (57’ Babajide David),- Razak Adebayo Odeyemi