15.05.2015, 12:00 | Af: Administrator

Ærgerrig tekniker til akademiet

For knap et år siden flyttede den dengang blot 14-årige Lukas Giessing Grenaa fra Amager til Jylland for at spille for FCM. Satsningen og det hårde arbejde bærer nu frugt, og han har sikret sig en akademikontrakt.  

FC Midtjylland har sikret sig endnu en spændende spiller med start på Akademiet til sommer. Der er tale om Lukas Giessing Grenaa, som til dagligt optræder på klubbens eget U15-mandskab. Midtbanespilleren starter på Akademiet efter sommerferien.

For et år siden tog Lukas et stort valg, da han flyttede væk fra familien og vennerne på Sjælland, og i stedet drog mod Herning for at spille hos FC Midtjylland. Målet var en Akademikontrakt, og det har den hårdtarbejdende tekniker nu indfriet.

- Jeg tog en chance, da jeg flyttede herover, men jeg har ikke fortrudt det på noget tidspunkt. Jeg er rigtig glad og stolt over, at jeg nu er kommet på Akademiet. Nu sætter jeg mig selvfølgelig nye mål, for det er kun et skridt på vejen mod mine drømme, fortæller Lukas Giessing Grenaa.

- Jeg troede på mig selv, men selvfølgelig skulle man lige vænne sig til et nyt miljø. Det er dog gået rigtig hurtigt, og det er nok også derfor, at jeg har kunnet udvikle mig herovre. Jeg er blevet taget godt imod, og alle har været meget opsatte på at hjælpe mig.

Der er ingen tvivl om, at det er en ambitiøs ung mand, som fra sommer vil indgå i FCM’s U17-trup. Han har spillet i samarbejdsklubben Kastrup IF hele sit fodboldliv, så det var et stort skridt at forlade det trygge miljø. Målene er dog klare med skiftet og akademikontrakten for sjællænderen.

- Jeg vil selvfølgelig først og fremmest forsøge at udvikle mig så meget som muligt. Det handler om at etablere sig på U17-holdet, og så skal jeg kæmpe for at få forlænget kontrakten med FC Midtjylland. Jeg vil arbejde benhårdt, og så må jeg sætte nye mål hele tiden, siger den vævre spiller.

- Jeg kan bedst lide den centrale midtbane, men jeg spiller også på kanten. Da jeg ikke er så stor, så lever jeg meget på min teknik og min spilforståelse. Jeg skal især arbejde med at hæve mit bundniveau, så jeg er mere konstant i alle kampene. Og så vil jeg selvfølgelig også gerne bygge på min fysik.

Drømmer stort trods ydmyghed

Selvom Lukas Giessing Grenaa er flittig omkring sin fodbold, så er han også meget bevidst om, hvem der har betydet meget for hans fodboldudvikling. Der er nemlig en række personer, som hele tiden har skubbet ham i den rigtige retning og vist ham stor støtte.

- Min far har altid støttet mig og hjulpet mig. Han giver mig mange råd, og han ved også meget om fodbold, så ham har jeg lært meget af. Samtidig har mine to nuværende trænere, Anders Nim og Fatah, været nogle gode trænere for mig, og de har virkelig givet mig noget at arbejde med. Dem skylder jeg en stor tak, siger Lukas, inden han fortæller, hvad hans allerstørste fodbolddrøm ville være.

- Jeg er Liverpool-fan med hjertet, og så har jeg et godt øje til Barcelona. Jeg synes, at deres fodbold er det flotteste i verden, så min største drøm ville nok være at komme dertil. Men først og fremmest skal jeg bare udvikle mig hos FC Midtjylland.

Hos FC Midtjylland ser man med stor glæde frem til at arbejde videre med teknisk stærke sjællænder. Akademidirektør Flemming Broe mener, at den mentale indstilling til fodbold kan bringe Lukas Giessing Grenaa langt.

- Der er tale om en spiller med en rigtig, rigtig god teknik. Han har en god førsteberøring, han kan sparke med begge ben, og han er god til at finde de rigtige rum. Kvag hans lille størrelse, så skal han leve på sine evner med bolden, siger Broe.

- Lukas skal arbejde på at hæve bundniveauet, men med hans stærke indstilling til tingene, så tror vi på, at det vil lykkes for ham. Vi er glade for at det gode samarbejde med Kastrup IF udmønter sig i en Akademispiller nu.

Anders Nim, som til dagligt arbejder tæt sammen med Lukas som U15-træner, mener også at potentialet er stort. Han understreger, at der er tale om en meget målrettet spiller, som har udviklet sig meget siden skiftet til Jylland.

- Lukas har lært fodbold på en anden måde, fordi han har skullet indgå i relationerne med sine medspillere. Det har udviklet ham meget, og han er en meget ærgerrig type, som hele tiden vil blive bedre. Han har gjort meget for at komme på Akademiet, siger Anders Nim.

- Han er blevet mere aggressiv i sit spil, og generelt har han flyttet sig meget over det seneste års tid. Det er fuldt fortjent, at han nu belønnes med en akademikontrakt.

Lukas Giessing Grenaa skal efter sommerferien gå på Idrætsefterskolen i Ikast sammen med de andre spillere fra årgang 2000.