22.05.2015, 11:59 | Af: Administrator

Akademiet mod FCN – U19 kan blive mestre

U19-holdet mangler et enkelt point for at sikre sig mesterskabet, når man lørdag møder rækkens nummer to. U17 skal vinde for at holde top-4 indenfor kort afstand. 

Lørdag er det igen tid til dobbeltprogram for FC Midtjyllands Akademihold, når FC Nordsjælland kommer på besøg. Efter sikringen af det danske mesterskab i Superligaen torsdag aften er stemningen høj i hele klubben, og i weekenden kan den blive endnu højere, da U19-holdet også kan blive danske mestre.

I de seneste sæsoner har FC Midtjylland og FC Nordsjælland spillet mange intense og flotte opgør i både U17- og U19-regi, og Farum-mandskaberne spiller som bekendt også en offensiv gang fodbold. Der er derfor god grund til at besøge Wunderelf Arena lørdag eftermiddag.

U19 vil sætte tingene på plads

Tirsdag aften havde de ældste akademispillere mulighed for at afgøre det danske mesterskab, da Vejle var forbi Ikast. Kampen sluttede dog 0-0, og et nyt forsøg er derfor nødvendigt, eftersom holdet fører med otte point ned til FC Nordsjælland med ni point tilbage at spille om.

Cheftræner Kenneth Andersen ærgrede sig over, at man ikke hev pokalen hjem i første forsøg, men samtidig glæder han sig til en vaskeægte topkamp, imellem denne sæsons to bedste hold i U19-ligaen.

- Det bliver en kamp imellem to gode hold. FC Nordsjælland har klart været vores største konkurrent i denne sæson, og det kan gå hen og blive en meget seværdig fodboldkamp. Da vi mødte dem på udebane, var det en velspillet og lige affære, fortæller Kenneth Andersen.

- Vi har ikke fået gummiben, fordi vi ikke vandt over Vejle. Vi har analyseret kampen som de andre, og vi lader også op til FCN-kampen, som vi plejer. Når det er sagt, så er det en fed fornemmelse, at vi kan afgøre det hele mod rækkens nummer to.

Selvom FC Nordsjælland i skrivende stund er otte point efter ulvene, så har holdet efter en svingende periode igen fået styr på resultaterne. Derfor går FCM-holdet også ydmygt til opgaven, samtidig med at man har stor tro på egne evner.

- Begge hold har igennem sæsonen haft spillere omkring klubbernes Superligamandskaber, og selvom vi træk fra i starten af foråret, så er FC Nordsjælland kommet tilbage på sporet på det seneste. Vi fokuserer ikke på, at et enkelt point er nok – vi vil bare ud og gøre tingene færdige, slutter Kenneth Andersen.

Kampen fløjtes i gang klokken 13.00 på i Ikast.  

U17 møder mesterskabsaspirant

For anden kamp i træk møder de yngste akademispillere et af de absolutte tophold, når FCN kigger forbi. gæsterne er helt med fremme i tabellen, og kan med de to kampe, som holdet har i baghånden, komme på samme pointtotalt som Brøndby i toppen af rækken.

For ulvene handler det dog ikke om modstanderen, og man fokuserer 100 % på egen præstation. Samtidig glæder man sig over, at man igen skal måle sig med et af allerbedste hold i rækken.

- For mig at se er FC Nordsjælland måske det allerdygtigste hold i U17-ligaen, og derfor glæder vi os ekstremt meget til at blive matchet af dem. Vi ved, at de spiller med om mesterskabet, men vi kigger kun på os selv, og vi går benhårdt efter de tre point, fortæller cheftræner Svend Graversen.

- Vi vil samtidig gerne slutte i top-4, og det kræver nogle sejre i de sidste kampe. Vi går helt klart efter at vinde hver af de sidste kampe, og så må vi se, hvordan det ser ud. Men kampe som denne er ekstra gode, fordi spillerne bliver udfordret på endnu højere niveau.

Efter turneringssejren i Italien har holdet haft flere spillere på skadeslisten. Det lysner dog nu for truppen, og cheftræneren slår fast, at man har mange spillere at vælge imellem til lørdagens brag mod FC Nordsjælland. Kampen fløjtes i gang klokken 15.15 på Wunderelf Arena.