07.05.2015, 19:12 | Af: Administrator

Akademiet tager til hovedstaden

FC København er modstanderen for begge FC Midtjyllands ungdomshold lørdag eftermiddag. U19 kan i den grad lave hul til rivalerne, imens U17 skal bygge videre på den store triumf i Italien.

I både U17- og U19-ligaen tørner de to øjeblikke nummer et og to i dansk fodbold sammen lørdag. FC Midtjylland drager nemlig til København, hvor FCK venter i to spændende ungdomskampe. Der er dog lidt forskellige perspektiver til de to opgør.

For imens det for de ældste akademispillere handler om at udbygge forspringet til forfølgerne, så skal U17-holdet på en vigtig opgave for at hænge på i toppen. FCK ligger nemlig lige efter ulvene i den samlede stilling.

U17 har restitueret

Den flotte turneringssejr i Italien i sidste uge har samtidig sat sine spor på de unge ulve-drenge. Således var trætheden naturligvis til at få øje på, da holdet efter seks kampe på seks dage vendte retur til Ikast. Meget af denne uge er derfor blev brugt på restitution og afslapning.

- Vi leverede en fantastisk præstation i Italien, og de fleste spillere var en del i aktion. Derfor har drengene selvfølgelig været meget trætte, men efter en masse afslapning er vi igen klar til at spille om point. Vi glæder os meget til at komme i kamp herhjemme igen, fortæller cheftræner Svend Graversen.

Kampen i København handler for begge holds vedkommende om at holde sig i top fire i rækken, hvor man skal forsøge at holde snor i de tre førende hold. Der venter derfor en spændende dyst imellem to gode fodboldhold med hver deres stil.

- FC København er et fysisk meget dygtigt hold, og de har før voldt os store problemer. For os handler det om at bygge videre på succesen i Italien, og så skal vi kunne stå imod deres power. De står i en stærk 4-4-2-organisation, som vi skal ind og matche, fortæller Graversen.

- Stemningen i truppen er selvfølgelig helt i top på trods af træthed. Vi glæder os meget til kampen, og vi er opsatte på at vise, at vi kan fortsætte det høje niveau.

Kampen fløjtes i gang lørdag klokken 13.00.

U19 kan udbygge forspringet

For de ældste ungdomsspillere har det hele været et spørgsmål om point til topstriden, det har handlet om, når holdet har spillet turneringskampe. Denne gang er ingen undtagelse, men i modsætning til tidligere på sæsonen, så har FCM’erne nu skabt et solidt hul til FC Nordsjælland i parløbet.

Således kan ulvene med en sejr bringe sig ti point foran Farum-klubben, og så lugter det for alvor af de ædleste medaljer. Cheftræner Kenneth Andersen vil dog hverken snakke om guld eller pointafstand, men ønsker derimod, som man hidtil har gjort, at fokusere på den næste kamp.

- Vi er udmærket klar over, at vi er i en gunstig position lige nu. Men en af grundene til det er, at vi hele sæsonen har holdt fokus på vores egen præstation og kvalitet. Når FC Nordsjælland har smidt point, så har vi tænkt på vores egen kamp, og derfor har vi udnyttet det til at trække lidt fra på det sidste, siger Kenneth Andersen.

Holdet vandt senest 3-0 over AaB, og U19-træneren forudser lidt samme type kamp på Peter Bangs Vej i København, hvor man møder et godt organiseret FCK-hold. Nøglen til sejr er, ifølge Kenneth Andersen, at holde fast i samme takter som i de foregående kampe.

- Det vi har været dygtige til, skal vi bygge videre på. Vi har været gode individuelt og som hold, hvor vi har spillet godt. Vi har samtidig haft en stor kynisme, hvor vi heller ikke har givet modstanderne ret mange chancer. Lykkes det, så har man selvfølgelig gode chancer, siger Kenneth Andersen.

FC København står lige nu noteret for 20 point for 18 kampe. Det rækker til en 8. plads i U19-ligaen. Kampen fløjtes i gang klokken 15.00 på Frederiksberg.

Billede: JPS Photo 2014