04.05.2015, 19:01 | Af: Administrator

Duncan-hattrick og sejrsrekord i mærkværdig kamp

Randers FC fik to mand udvist i mandagskampen, der endte 5-2 i midtjysk favør.

FC Midtjylland kunne ikke blot spille sig tilbage til forspringet på 12 point i mandagskampen hjemme mod Randers FC. Klubben kunne også sætte sig alene på Superliga-rekorden for flest hjemmesejre i træk, som forinden deltes af FCM og F.C. København med 13 sejre.

Ufortjent var det ikke, da ulvene bragte sig i front efter 20 minutter. Et Jakob Poulsen-hjørnespark fandt Tim Sparv, der forlængede til Petter Andersson tæt inde under mål. Herfra var svenskeren sikker og gjorde det til 1-0 med hovedet.

Få minutter efter var det Sylvester Igbouns tur til at heade på mål, men nigerianerens kraftfulde hovedstød blev afvist med en stærk ’Kalle’ Johnsson-redning.

I stedet kunne randrusianerne skabe balance. Patrick Banggaard måtte begå et professionelt frispark uden for feltet. Kasper Fisker lagde bolden ind over og fandt i sidste ende Jeppe Tverskov, der kunne udligne, mens FCM-spillerne – måske med rette – følte sig snydt for frispark på ’Sly’.

Hjemmeholdet kunne igen være kommet foran med ti minutter til pause, men stolpen svigtede Morten ’Duncan’, der var med fra start i stedet for en bænket Pusic. Angriberen fik et split sekund til at afslutte med venstre efter en misforståelse i Randers-forsvaret.

Flere mål blev det ikke til før pausen, men højdepunkterne var ikke forbi. Mikael Ishak begik en hævnaktion på Erik Sviatchenko, der fik fjernet benene under sig. Efter at have konfereret kort med sin linjedommer hev Jakob Kehlet det røde kort op af lommen og sendte den formstærke svensker tidligt i bad.

Slutteligt blev det til en mulighed for Sylvester Igboun, men helt alene måtte han gå selv, og hans dribling ind i banen lykkedes ikke.

I pausen måtte en småskadet Erik Sviatchenko udskiftes. Tim Sparv trak ned i bagkæden, og ind kom Martin Pusic, således at FCM nu lå i en 4-4-2. I pausen måtte den ene linjedommer også udskiftes med fjerdedommeren, og dennes rolle måtte i stedet overtages af Jørn Kjær, FCM’s holdleder.

Det var dog Pusic’ angrebskollega, Duncan, der skulle bombe FCM på 3-1 i løbet af to minutter, men først skulle kronjyderne få endnu en mand udvist. Kasper Fisker satsede alt for voldsomt og sparkede Sylvester Igboun i hovedet, og Jakob Kehlet havde ingen anden mulighed end at hive det røde kort op på ny.

Med 3-1 til hjemmeholdet og et Randers-hold med ni mand faldt det generelle tempo i kampen, men målene var det ikke slut med. FCM’erne kombinerede hurtigt og flot, når først de var omkring gæsternes felt, og flere gange var der optræk til, at føringen skulle udbygges.

Efter 78 minutter blev det da også 4-1, da Sylvester Igboun kunne sætte en let inderside på fra to meter. Morten ’Duncan’ Rasmussen skulle også krone aftenen med et hattrick, efter Mads Fenger lavede en ”Jesper Olsen” ind foran et tomt eget mål fem minutter før tid.

I mellemtiden skulle Nicolai Brock-Madsen få reduceret for gæsterne, da Johan Dahlin på uheldig vis fik fumlet den indskiftede Randers-angribers langskud i kassen, men det betød intet.

FC Midtjylland vinder med 5-2 over Randers FC og fastholder dermed forspringet på 12 point ned til F.C. København. Samtidig snupper midtjyderne Superliga-rekorden for flest hjemmesejre i træk; 14 sejre lyder den på.
 

KAMPFAKTA:

Superligaen, runde 27:
FC Midtjylland – Randers FC 5-2 (1-1)

20’ 1-0 Petter Andersson
29’ 1-1 Jeppe Tverskov
55’ 2-1 Morten ’Duncan’ Rasmussen
57’ 3-1 Morten ’Duncan’ Rasmussen
78’ 4-1 Sylvester Igboun
80’ 4-2 Nicolai Brock-Madsen
86’ 5-2 Morten ’Duncan’ Rasmussen

Advarsler:
29’ Patrick Banggaard, FCM
32’ André Rømer, FCM
90’ Mikkel Duelund, FCM

Udvisninger:
38’ Mikael Ishak, RFC
46’ Kasper Fisker, RFC

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 16 Johan Dahlin – 28 André Rømer (76’ Mikkel Duelund), 26 Patrick Banggaard, 4 Erik Sviatchenko (46’ Martin Pusic), 15 Jesper Lauridsen – 3 Tim Sparv – 36 Rilwan Hassan (64’ Marcos Ureña), 8 Petter Andersson, 7 Jakob Poulsen, 44 Sylvester Igboun – 9 Morten ’Duncan’Rasmussen.
Bænk: 14 Jakob Haugaard, 10 Martin Pusic, 11 Marcos Ureña, 20 Francis Dickoh, 22 Mikkel Duelund,

RFC: 1 Karl-Johan Johnsson – 4 Johnny Thomsen, 13 Mads Fenger, 6 Jeppe Tverskov, 21 Alexander Fischer (67’ Adama Tamboura) – 16 Kasper Fisker, 38 Nicolai Poulsen, 3 Christian Keller, 7 Elmar Bjarnason (77’ Joel Allansson) – 10 Mikael Ishak, 23 Viktor Lundberg (58’ Nicolai Brock-Madsen).
Bænk: 19 Mikkel Kallesøe, 20 Joel Allansson, 22 Jacob Dehn Andersen, 25 Oegmundur Kristinsson, 30 Djiby Fall, 33 Adama Tamboura, 44 Nicolai Brock-Madsen.

Dommer:
Jakob Kehlet

Tilskuere:
9.039

Kampens FCM-spiller:
Morten ’Duncan’ Rasmussen