24.05.2015, 04:00 | Af: Administrator

Et unikt kig bag kulisserne

I denne weekend spillede U19-holdet mesterskabet hjem, men i sidste weekend kom en række fans helt tæt på talentudviklingen i FC Midtjylland.

25 nysgerrige fodboldfans havde taget imod invitationen til akademidag, der startede med en rundvisning på de gange, hvor Simon Kjær, Winston Reid og Viktor Fischer har boet.

Der blev nærlæst på landsholdsvæggen, hvor de akademi-spillere, der er nået hele vejen til A-landsholdet, hænger, ligesom der blev snakket om så forskellige ting som træningskulturen på Akademiet, samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne i Ikast-Brande Kommune og mentale profiler på spillerne.

Ovenpå rundvisningen fik de fremmødte en grundig gennemgang af U19-holdets spillere leveret af U19-cheftræner Kenneth Andersen. Et hold, der i den seneste tid har hævet trofæet i Torneo Bellinzona og som i går spillede sig til DM-guldet i U19 Ligaen.

Der blev givet et dybere blik ind i, hvem vi alle kan forvente at se på MCH Arena i de kommende år, hvem der tager stormskridt i disse år, og hvem der desværre ikke slipper gennem nåleøjet op til A-truppen.

Ét af de nye initiativer i FC Midtjylland ovenpå Matthew Benhams indtog er ansættelsen af en hjerneforsker. Hvilket udbytte kan en fodboldspiller få af en hjerneforsker? Hjerneforsker, Lars O.D. Christensen, holdte et 30 minutters oplæg om netop dét spørgsmål.

Hvordan hans forskning kan kombineres med konkrete øvelser ude på træningsbanen, der skal give spillerne et forspring i forskellige kampsituationer. Der blev lyttet interesseret, selvom ingen af deltagerne vist havde hjerneforskning som sit primære arbejds- eller interesseområde.

Efter hjerneforskningen kom Claus Steinlein på banen med et lidt mere håndgribeligt tema; hvor skal klubben hen i de kommende år? Der blev fortalt om transferpolitik, Benhams overtagelse og konsekvenserne deraf, de forandrede forudsætninger i forhold til transfervinduet og talentsatningen fremover.

Som afslutning gik de fremmødte i samlet flok på Wunderelf Arena, hvor U19-holdet kvaste Brøndby IF med 3-0 som en perfekt afrunding på en indholds- og udbytterig dag.