15.05.2015, 04:00 | Af: Administrator

Fankoordinatorens blog: Udsolgt!

At gå til fodbold - og særligt en topkamp - er ikke som en tur i teateret eller biografen, hvor man udelukkende kommer for at blive underholdt. Lad jer rive med og kom lidt op af sæderne, så det kan mærkes, at der vil være mere end 11.500 tilskuere på tribunerne.

Weekendens resultater formede sig desværre ikke som håbet, hvilket gør, vi ikke står foran en afgørende guldkamp på søndag - der skal stadig skrabes point sammen på den anden side af FCK-kampen, men lad nu ikke det faktum ødelægge den fodboldfest, vi forhåbentligt alligevel kan se frem til på søndag!

Da billetsalget åbnede til kampen, blev alle hidtidige salgsrekorder i FCMs historie slået - at kunne melde udsolgt på blot halvanden time er aldrig før sket, men det forpligter; både for spillerne, men så sandeligt også hos jer, der har været så heldige at få en billet!

Når kampen fløjtes i gang, vil der være utallige tusinde fans, der gerne havde givet højre arm for en plads inde på stadion - takken for det held, den hurtighed eller den snilde, der sikrede lige netop dig en plads, bør ikke være total tavshed.

Vi vil møde en 1000-mands mur af FCK'ere, der vil jagte den sidste chance for at fravriste os guldet, ligesom de hvidklædte på banen ikke vil lægge sig, selvom de har en pokalfinale i benene. Dén modstand skal bekæmpes med gejst og en intens medleven fra lægterne, der forhåbentligt hurtigt vil få løverne til at kravle i skygge for at slikke sårene.

At gå til fodbold - og særligt en topkamp - er ikke som en tur i teateret eller biografen, hvor man udelukkende kommer for at blive underholdt. Fodbold kan få følelser frem i folk, som man ikke troede fandtes. Dén vidunderlige påvirkning bliver vi helt sikkert vidner til på søndag, når kampens afgørelse skal findes. Lad jer rive med og kom lidt op af sæderne, så det kan mærkes, at der vil være mere end 11.500 tilskuere på tribunerne.

Uanset, hvad måltavlen viser efter 90 minutter, bliver vi vidner til endnu et kapitel i den historieskrivning, der længe har været i gang her på Heden, når forspringet på 12 point gerne skal genetableres. Snakken om "gummiben" er i de seneste dage blusset op i københavner-pressen til trods for blot ét nederlag i hele 2015, hvilket vel mest er til at grine af, men hvilket svar vil være bedre og mere passende end at slå hårdt tilbage og skabe en kulisse, der giver spillerne de bedste betingelser for at top-præstere? Jeg håber, I alle er klar til at bidrage!

Én ting jeg dog ikke håber at blive vidne til - men som desværre er blevet en slem tendens - er, at folk udvandrer 5-10 minutter før tid. Undskyld mig, men det er decideret uopdragent! Hvis det er så vigtigt, at komme hjem 10 minutter før kampen er slut, kunne man fristes til at spørge, hvordan der i første omgang overhovedet kunne blive afsat 2-3 timer til at tage afsted? Vi er i øjeblikket vidner til et hold, der sætter nye standarder indenfor dansk fodbold. 14 hjemmesejre i streg, 15 afslutninger pr. kamp i gennemsnit og ikke mindre end 20 scorede mål indenfor kampens sidste kvarter - det kan ikke være underholdningen, der mangler.

Jeg synes slet og ret, det er dårlig stil, at man belønner spillernes indsats med at udvandre blot for at komme lidt tidligere hjem. Jeg medgiver gerne, det til tider kan være kaotisk at komme væk fra MCH Arena efter kampene, men skeler vi til de øvrige klubber i ligaen, har de mindst lige så store trafikale udfordringer, uden det dog betyder halvtomme tribuner, når dommeren fløjter af, selvom de sportsligt har flere årsager til at udvandre, end vi kan liste op her på Heden. Skal vi ikke aftale, at alle bliver på deres pladser til sidste fløjt på søndag? Dén gestus skylder vi efterhånden spillerne!

Dem, der desværre ikke får mulighed for at blive inde på stadion til sidste fløjt, skal heldigvis ikke snydes for en - forhåbentligt - stor fodboldoplevelse på søndag. For at anerkende den store efterspørgsel på billetter og frustration over ikke at få fingre i selvsamme, har vi fra klubbens side valgt at lave et storskærmsarrangement udenfor MCH Arenas mure. Jeg håber inderligt, at alle jer, der desværre ikke fik billet, vil bakke op om dette initiativ og være med til at sætte kulissen til dét, der kan blive én af de største aftener i klubbens historie. I kan læse meget mere om arrangementet andetsteds på HER. Det er jo trods alt altid sjovere at være tæt på begivenhedernes gang, fremfor at sidde alene hjemme i stuen, ikk'?

Med ovenstående opfordringer er der blot tilbage at ønske jer alle en god kamp! Lad os i fællesskab vise FC København og deres fans, hvor DM-guldet anno 2015 skal placeres!

Forza FCM!