29.05.2015, 13:42 | Af: Administrator

FCM inviterer til kæmpe guldfest

Masser af festligheder i forbindelse med pokaloverrækkelsen i Herning og Ikast søndag og mandag

Års håb blev udløst, da FC Midtjylland torsdag i sidste uge omsider sikrede sig det danske fodboldmesterskab, som klubben har ligget lunt i svinget til de seneste par sæsoner.

Det skal fejres med maner, og derfor inviterer både FC Midtjylland og kommunerne i Herning og Ikast-Brande til massive festligheder både søndag den 7. og mandag den 8. juni.

>> VIND BILLETTER TIL GULDKAMPEN!!

Sæsonens sidste hjemmekamp mod Sønderjyske, der jo blev udsolgt på 18 minutter, fløjtes op søndag kl. 16.00. Men allerede fra kl. 14.30 kan de, der ikke fik billet, sikre sig plads foran storskærmen i messecentrets hal M, hvor Superligaens hovedsponsor, ALKA, i samarbejdet med FCM inviterer til mange timers gratis fanfest.

Eftermiddagens transmission af kampen følges nemlig op om aftenen, hvor hal M bliver ramme om den helt store guldfest med plads til over 5000 mennesker i hallen.

LÆS OGSÅ: Thomas Skov konferencier til Guldfesten

”Det er her, alle fans for alvor får mulighed for at hylde spillerne. Truppen og trænerne bliver præsenteret enkeltvis på scenen, og vi regner da med, at alle sangene skal køres igennem, når den enkelte spiller præsenteres,” siger Sejer Aagaard, event manager i FCM og tovholder på det omfattende program.

Spillerne vandrer fra MCH Arena til hal M op mod klokken 20.00.  Der bliver live-musik med Volf Duo og Metropol, og øjeblikket sættes i perspektiv med taler af blandt andre Herning-borgmester Lars Krarup og FCM-formand Rasmus Ankersen. Samt ikke mindst FCM-træner Glen Riddersholm og anfører Kr. Bach Bak.

”Interessen for festen er massiv. Vi inviterer blandt andet alle vores frivillige, TV Midt/Vest og DR's Fodboldmagasinet sender direkte, så det bliver en aften, man kommer til at tale om længe,” forudser Sejer Aagaard.

Hyldest i Herning og Ikast
Dagen derpå er afsat til den mere officielle hyldest. Den finder sted kl.16:30 på Torvet i Herning, hvor FCM-truppen præsenteres og borgmester Lars Krarup sætter ord på begivenheden. TV Midt/Vest-journalisten Dan H. Sørensen interviewer spillerne, hvorefter de spadserer gennem den pyntede bymidte for at slutte på Brasseriet, hvor Herning Kommune står for arrangementet.

Efter markeringen i Herning hyldes mestrene på trappen til Ikast-Brande Rådhus – det bliver ved 18.45-tiden, hvorefter spillerne runder et par glade og hektiske døgn af med den traditionelle afslutningsfest under private former i IBF Arena resten af aftenen.