22.05.2015, 12:57 | Af: Administrator

Fødselsdagsbarn skriver med FC Midtjylland

Østrigsk kantspiller skifter til de nye mestre.

Dagen efter at det danske fodboldmesterskab for første gang blev placeret i Alka Superligaklubben FC Midtjylland, forstærker klubben sig med den østrigske kantspiller Daniel Royer, der skifter til det midtjyske fra Austria Wien på en kontrakt løbende indtil sommeren 2019.

Daniel Royer, der i dag fredag fylder 25, glæder sig til at skifte alpelandet ud med det fladere Midt- og Vestjylland.

Jeg faldt for to ting. Dels spillestilen, der lige er mig. Det er en fornøjelse at se holdet spille. Og dels atmosfæren i klubben. Det er vist lidt som en familie. Det var også det, jeg havde hørt på forhånd, siger Daniel Royer.

Kantspilleren, der er i stand til at passe begge flanker, passer perfekt ind i FCM-truppen, vurderer sportsdirektør Claus Steinlein.

- Det er en klar fordel, at Daniel både kan spille højre og venstre kant, så fodboldmæssigt passer han rigtig godt ind. Og så er han tillige en god fyr med erfaring fra Champions League, forklarer Steinlein.

Daniel Royer, der tidligere har optrådt på det østrigske landshold, ser frem til at blive en del af FCM-projektet.

- Der er lagt en god plan for femtiden, visionen er klar, det er et intimt og attraktivt stadion, så da jeg hørte om interessen fra FCM, var det ikke så vanskeligt, siger Royer, der karakteriserer sig selv som ”klassisk wing, hurtig og driblestærk.”

Når den unge østriger fra skisports-mekkaet Schladming ikke bruger tiden på fodbold, holder han af en tur i biografen og at hygge sig med familie og gode venner.

Daniel Royer er noteret for 34 scoringer i 192 kampe for blandt andre Ried, Hannover 96, 1. FC Köln og senest Austria Wien. Ind imellem er det blevet til 9 U21- og 6 A-landskampe for Østrig.