27.05.2015, 09:29 | Af: Administrator

Gensyn med Albæk: Fantastisk med FCM-mesterskab

Midtbanespilleren er tilbage fra en længerevarende skade. Mandag aften besøgte han sin gamle hjemmebane, da FCM tog imod Brøndby.

Mads Albæk er gået på ferie fra sit franske fodboldeventyr, hvor sæsonens sidste kampe er spillet. Og når man til daglig spiller i det lune Frankrig, så kan man sagtens tage på ferie i det kolde Nord. Derfor var den tidligere FCM-spiller mandag en tur hjemme på MCH Arena, hvor han overværede opgøret mellem FC Midtjyllands nykårede danmarksmestre og et bronzejagtende Brøndby-hold.

Albæk følger fortsat sine gamle holdkammerater tæt, og opgøret mod Thomas Franks mandskab gik ikke helt, som den nu 25-årige akademidreng havde håbet.

- Jeg havde selvfølgelig håbet, at de kunne have udbygget deres flotte statistik på 15 hjemmesejre i træk, men det blev en kamp med lidt for mange fejl, lyder det fra midtbanespilleren, der dog glæder sig over, at klubben i torsdags hentede sit første mesterskab hjem.

- Det er helt fantastisk. Jeg blev sindssygt glad, da det skete, og jeg er rigtig glad på vegne af gutterne og folkene omkring klubben. Tillykke til dem alle, lyder det fra Mads Albæk, der erkender, at han er lidt jaloux over, at det ikke skete i hans egen FCM-tid.

Et vellykket skifte
Den tidligere viceanfører i FCM er nu bosiddende i Reims, hvor hans kæreste, Christina, spiller håndbold, mens Albæk som bekendt selv spiller i Stade de Reims, der sluttede som nummer 15 ud af 20 hold i Ligue 1.

Og både på og uden for banen står det godt til med den tidligere midtjyde, der for nylig gjorde comeback oven på en længerevarende, ufrivillig pause. En skade i maveregionen endte i en operation.

- Det har været frustrerende. Når man er skadet, finder man ud af, hvor meget det egentlig betyder for én. Også bare dét at kunne træne og være mobil uden smerter. Så det satte mig selvfølgelig en del tilbage, men jeg er på den anden side nu, og jeg er glad og positiv. Jeg fik de sidste fem kampe af sæsonen med, og vi sikrede os overlevelse og sluttede godt af. Jeg glæder mig til næste sæson, hvor jeg skal udvikle mig endnu mere og gøre en bedre figur i min klub, fortæller han og sætter ord på livet i Frankrig.

- Vi holder jo til i Champagne-distriktet, så det er en helt anderledes kultur end herhjemme. På alle måder har vi det sindssygt godt dernede, så på den måde er det et vellykket skifte. Og når man så samtidig har været ude en længere periode, er det jo dejligt, at man også har det godt uden for banen.

Se hele interviewet med Mads Albæk på FCM TV [klik her]