27.05.2015, 13:02 | Af: Administrator

Haugaard: En drøm at få muligheden i Stoke

- Det er fantastisk at slutte med et dansk mesterskab og klubbens første titel. Det er jeg meget glad for og stolt over at få lov at være en del af, siger Jakob Haugaard, der efter sommerferien skifter til Premier League-klubben Stoke City FC.

I dag faldt de sidste detaljer på plads, og dermed skifter Jakob Haugaard til den engelske Premier League-klub Stoke City FC, som han har skrevet en tre-årig kontrakt med.

Den 23-årige målmand skiftede i 2012 til FC Midtjylland fra AB. I sommeren 2014 kom så det helt store gennembrud for den næsten to meter høje keeper, der stod begge kampe i playoff-kampene mod Panathinaikos og var fast mand i Alka Superligaen.

I foråret mistede han sin plads til Johan Dahlin, men i de seneste kampe har Haugaard igen vogtet målet og har dermed sin store andel i det mesterskab, som blev sikret for knap en uge siden. FCM.dk har taget snak med ”Haui” om de nye udfordringer, som venter i England.

Hvordan ser du frem til skiftet?
- Jeg glæder mig helt sindssygt. Det bliver fantastisk. Jeg har i mange år drømt om at få denne mulighed og chance, så det kunne ikke være bedre.

Hvorfor blev det Stoke?
- Jeg har altid haft en drøm om at komme til England. Der er blevet lagt en god plan for, hvordan det forhåbentlig gerne skal gå med mig derovre. Jeg har haft en god snak med målmandstræneren, og han virker som om, han kan rykke mig i den rigtige retning. Det lægger jeg meget vægt på. Og så har jeg bare hørt mange gode ting om træningsmiljøet, holdet og trænerne, så det er en optimal løsning for mig.

Hvad er planen med dig?
- Det er ikke planen, at jeg skal derover og fra første fløjt være førstemålmand i Premier League. Der må jeg også være realistisk. Selvfølgelig er der noget, der skal lægges på mit spil. Der vil helt sikkert også komme en indkøringsfase, hvor jeg lige skal vænne sig til en ny klub, en ny spillestil og en ny kultur. Jeg er selvfølgelig klar, hvis der skulle opstå en mulighed for at få spilletid. Men jeg må også se realistisk på det og sige, at det ikke er fra første sekund, jeg skal forvente at spille Premier League. Jeg ved godt, at jeg stadig skal udvikle nogle ting i mit spil.

Hvad er dine forventninger til opholdet?
- Jeg har en klar forventning om, at jeg kommer til at udvikle mig helt vildt. Jeg kommer til en god træningskultur og et super godt hold og et Premier  Leauge-setup. Det er ikke hver dag, du får chancen for at blive en del af det, så det er min klare forventning, at jeg bliver en markant bedre målmand ved at komme derovre. Og så er det selvfølgelig også med en drøm om at spille i Premier League. Jeg tager ikke bare derover for at få en  god oplevelse og hygge mig med det. Jeg tager derover, fordi jeg på sigt skal slå igennem, og det tror jeg benhårdt på kan lade sig gøre.

Hvordan reagerer man, når man hører, der er en Premier Leauge-klub, der er interesseret i én?
- I begyndelsen prøvede jeg at holde benene på jorden og armene nede. Det er selvfølgelig fedt, og det er et selvtillidsboost at få det at vide, men der er stadig lang vej igen, hvis det overhovedet ville blive til noget. Undervejs i forløbet, hvor der begyndte at ske nogle ting, begyndte jeg selvfølgelig at tænke mere og mere over, at det kunne lade sig gøre. Det har været lidt af en rutchebanetur gennem nogen tid. Helt fra begyndelsen tror man ikke helt på det. Så er det lidt uvirkeligt.

Hvad tager du med fra din tid i FC Midtjylland?
- Jeg er FC Midtjylland evigt taknemmelig for alt, hvad klubben har gjort for mig. Det gælder alle mine holdkammerater og trænere. Min målmandstræner Henrik Ipsen, der har gjort mig til et andet menneske, men selvfølgelig også til en markant bedre fodboldspiller. Jeg er glad for, at Glen troede på mig og gav mig chancen i sommer.  Jeg har haft et godt forløb med vores mentale coach Rene (Petersen, red.), der har ændret min mentale tilstand på banen, og det har gjort en kæmpe forskel både fodboldmæssigt og privat. Det har været en masse fantastiske oplevelser, som jeg aldrig ville være foruden. Det er fantastisk at kunne få lov til at slutte med et dansk mesterskab og klubbens første titel. Det er jeg både glad for og stolt over at få lov at være en del af. Det er selvfølgelig en lidt underlig følelse at skulle sige farvel til alle de folk, du har rendt op og ned ad i lang tid, men jeg håber og tror, at folk kan se, at det er min helt store chance. Den bliver man nødt til at gribe, og det har jeg gjort.