09.05.2015, 16:20 | Af: Administrator

Ingen slinger i valsen for U19

FCM U19 satte tre nye point ind på kontoen, da holdet besejrede FCK 2-1 på udebane.

Da FCM U19 løb ind på FCK's anlæg på Peter Bangsvej, var det med et nyt ansigt i truppen. Kristoffer Olsson fik nemlig sin U19 debut, og den svenske elegantier skulle også komme til at sætte sit aftryk på begivenhederne i første halvleg.

Efter ti minutters spil var det nemlig Olsson der slog et hjørnespark ind i feltet. Her stod "NK" klar ved forreste stolpe og headede med ryggen mod mål ulvene i front. Det var det fjerde sæsonmål af Brande-spilleren, der i dagens kamp spillede venstre back.

På FCM U19 er det Erling Lindegaard, der står for at træne standardsituationer, og det arbejde har han ikke gjort forgæves. Efter 27 minutter tilspillede FCM sig et nyt hjørnespark, og igen var Kristoffer Olsson manden med serven.

Denne gang gik playmakeren til den bagerste stolpe, Rasmus Nicolaisen headede bolden tilbage ind i feltet, og så var David sidste led i tre-trinsraketten. 2-0 til FCM!

At målene faldt efter standardsituationer var ikke tilfældigt. FCM U19 satte værterne under tryk, og det meste af spillet foregik på FCK's banehalvdel. Det gav en hel del dødbolde - 12 til FCM mod 3 til FCK i første halvleg, for at være helt præcis.

I pausen blev Olsson afløst af Rasmus Lauritsen - svenskeren havde kun nået at træne en enkelt gang med U19 holdet, men han og holdkammeraterne fandt bedre og bedre sammen, som halvlegen skred frem.

Udskiftningen førte til en større gang stoleleg, hvor Lauritsen gik ind på sin vante plads i midterforsvaret, Munksgaard overtog højre back, fra Alexander Nicolajsen, der til gengæld kunne gå ind på sin foretrukne plads på den centrale midtbane. Under turneringen i Bellinzona viste Nicolajsen, at han spiller en glimrende højre back, og det gjorde han også mod FCK.

Det tog lidt tid for FCM U19 at finde tilbage ind i rytmen, men ellers var kampbilledet det samme i anden halvleg. FCM U19 dominerede, og FCK's målmand måtte blandt andet hive en fantomredning på en afslutning fra Razak, ligesom Simon Sterring sendte et skud snert forbi den ene stolpe.

I kampens sidste ti minutter slækkede FCM lidt på tøjlerne, og overlod styringen til FCK. Det var en dårlig idé, for fem minutter tid sendte værterne et langt indkast ind i feltet, her blev bolden utilsigtet forlænget af en FCM'er og til sidst kunne FCK's Mathias Krigbaum sparke reduceringen ind.

Det resulterede i en urolig afslutning, men FCM holdt dog FCK fra de helt åbne chancer, og kørte sejren hjem. Afslutningen på kampen irriterede dog Kenneth Andersen:

- Jeg synes det er unødvendigt, at vi får lukket dem ind i de sidste ti minutter, og det havde været voldsomt irriterende, hvis det var endt med et pointtab. Der var ikke nogen grund til, at der skulle være spænding om udfaldet, udtalte FCM-træneren, inden han uddybede sin kritik:

- Når vi er så meget på bolden, og også får sat spillet godt op, skal vi komme frem til flere og større chancer, end vi gjorde. Vi manglede et par procenter i vores gennembruds- og afslutningsspil i dag, men FCK skal også have ros for at forsvare sig godt. De var godt organiserede, og jo længere vi kom ned på deres banehalvdel, jo sværere blev det at finde rummene, sagde Andersen.

UPDATE: Se højdepunkter fra kampen på FCK's hjemmeside - klik her.

Andetsteds vandt FC Nordsjælland med 4-2 ude over OB, og dermed er der status quo i topkampen, hvor FCM U19 har et forspring på 7 point. Se stilling og resultater her.

Næste kamp for FCM U19 er hjemmekampen mod Brøndby næste weekend - lørdag d. 16/5 kl. 13.00.

FC København U19 - FC Midtjylland U19 1-2 (0-2)
10' 0-1 Rasmus Nissen (assist Kristoffer Olsson)
27' 0-2 Babajide David (assist Rasmus Nicolaisen)
85' 1-2 Mathias Krigbaum

Opstilling: Rasmus Bach - Alexander Nicolajsen, Alexander Munksgaard, Rasmus Nicolaisen, Rasmus Nissen - Jonas Gemmer, Gloire Rutikanga, Kristoffer Olsson (46' Rasmus Lauritsen) - Babajide David, Mads Døhr Thychosen (70' Sigurd Schøndorf), Razak Adebayo Odeyemi (60' Simon Sterring)

Billede: JPS Photo 2014