27.05.2015, 15:02 | Af: Administrator

Mesterskabet glippede for FCM II

AaB's reserver vandt med 2-1 på hjemmebane, og vinder dermed reservernes slutspil.

FCM II stillede op til kampen med en god blanding af Superligaspillere og talenter fra det nykårede U19-mesterhold, vel vidende at holdet med en sejr ville kunne spille mesterskabsafgørelsen over i egne hænder.

Desværre spillede FCM II ikke som et mesterhold i første halvleg af kampen mod AaB. Det var i stedet en rodet affære, hvor der var mange ting, der ikke fungerede for midtjyderne:

- Vi får ikke vundet duellerne, vi taber mange andenbolde og vores pres er ikke sammenhængende, remsede Lars Friis op. Frem ad banen var spillet ikke meget bedre - der manglede indbyrdes afstemning og ikke mindst idéer, hvorfor det var nemt for AaB at læse Ulvene.

Der var dog et enkelt lyspunkt i tristessen, og det kom efter 40 minutter, da Frederik Møller bragte FCM II foran på et rigtigt energimål. Venstrebacken løb egentlig ind i en blindgyde, men fik alligevel trampet sig igennem og sendt bolden forbi Carsten Christensen i AaB-målet.

Desværre fik føringen kun lov til at stå nogle få minutter. Værterne brød igennem i højre side, og pludselig havde AaB's Rasmus Jönsson en 1:1-situation med en FCM-forsvarer, han tog et træk sparkede udligningen i mål.

Efter pausen fik FCM II løftet spillet noget - det gavnede især at presspillet var langt mere sammenhængende end i de første femogfyrre minutter. FCM var nu mest på bolden, men der var fortsat lange mellemrum mellem chancerne.

Kort tilbagelægning kostede
Efter 20 minutters spil blev dødvandet brudt - omend ikke på den måde som FCM II kunne have ønsket. Marco Priis satte spillet i gang med en kort aflevering til Izunna, der ikke lige kunne finde en fri spiller. I stedet lagde han bolden tilbage til Priis, men afleveringen blev for kort, og AaB's Asger Bust kunne smutte imellem.

Marco Priis gjorde hvad han kunne for at redde kastanjerne ud af ilden, men kom i stedet til at begå straffespark. Det udnyttede Andreas Blomqvist, og så førte AaB med 2-1.

Dermed skulle FCM II op og score to gange, og den mission lykkedes ikke. Sejren betyder, at AaB ikke længere kan hentes i toppen af tabellen, og holdet overtager dermed reserveguldet fra FCK  - tillykke til nordjyderne herfra.

A+ træner Lars Friis var efter kampen svært skuffet over den præstation, han havde været vidne til:

- Indstillingen er for så vidt ok. Det er ikke sådan, at jeg synes spillerne løber rundt som om det rager dem en høstblomst, men vi bringer ikke nok energi og power i forhold til, at det var en kamp om mesterskabet, og noget der betyder meget for en masse folk i klubben. Det må jeg sige, konstaterede Friis efter kampen.

Der resterer fortsat en enkelt kamp for FCM II, nemlig hjemmekampen mod FCK mandag d. 1/6 kl. 14.00.

AaB II - FC Midtjylland II 2-1 (1-1)
40' 0-1 Frederik Møller
44' 1-1 Rasmus Jönsson
65' 2-1 Andreas Blomqvist, straffespark

Opstilling FCM: Marco Priis Jørgensen - Frederik Møller, Rasmus Nicolaisen, Rasmus Lauritsen, Alexander Munksgaard (46' Rasmus Nissen) - Izunna Uzochukwu, Jonas Gemmer (78' Samson), Kristoffer Olsson - Mikkel Duelund, Marco Larsen (60' Babajide David), Marcos Ureña

Opstilling AaB: Carsten Christensen - Moses Opondo, Laus Østervig, Morten Rokkedal, Gilli Sørensen - Andreas Bruhn, Asger Bust, Oliver Abildgaard, Andreas Blomqvist - Viktor Ahlmann, Rasmus Jönsson