30.05.2015, 15:29 | Af: Administrator

Sikker sejr til U17 i Horsens

De unge ulve spillede en fin kamp og scorede flotte mål i udekampen mod Horsens. Holdet er nu tæt på at sikre en top-4 placering, imens tredjepladsen stadig er inden for rækkevidde

Lørdag bød på jysk opgør i U17-ligaen, da FC Midtjylland gæstede AC Horsens. Ulvene kom til kampen med to sejre i bagagen, så selvtilliden i truppen var i top inden kampen. Målet om en sejr var klart mod rækkens bundprop, hvis man skulle holde sig på den øjeblikkelige fjerdeplads.

Som konsekvens af det tætte kampprogram havde midtjyderne skiftet mange spillere fra seneste opgave, og det betød, at man stillede op uden en eneste andetårs U17-spiller. Det betød dog ikke, at FCM’erne ikke mødte slagkraftigt frem til kampen.

Det var da også gæsterne, som satte sig på kampen fra start af, og allerede efter 15 minutters spil kom den første scoring. Andreas Poulsen trykkede fra siden, og med en flot langskud bragede han ulvene på 1-0. en flot mål, som for alvor satte gang i målscoringen.

For allerede fem minutter senere blev det også 2-0, da Victor Torp afsluttede et flot angreb ved at sparke bolden i kassen til 2-0. Herefter var det fortsat FC Midtjylland, som var i teten, men enkelte koncentrationssvigt gav også hjemmeholdet nogle muligheder.

Det blev dog også gæsterne, som scorede kampen tredje mål, da Andreas Poulsen forsøgte sig efter en løs bold, og bolden havnede endnu engang i netmaskerne. En stærk første halvleg af midtjyderne, som nu blot skulle gøre arbejdet færdig i kampens anden halvdel.

AC Horsens kom dog langt bedre ud til de sidste 40 minutter, og midtjyderne mistede initiativet i de første tyve minutter. Det betød blandt andet, at ’Den gule fare’ fik overlistet FCM-forsvaret efter 50 minutters spil, og så var der pludselig en smule spænding tilbage i opgøret.

Langsom genfandt de sortklædte dog rytmen, og efter 60 minutters spil kunne Sebastian Buch Jensen afslutte et flot angreb ved at score til 4-1. I samme minut blev hjemmeholdet ramt af et rødt kort, og det punkterede den sidste spænding i kampen.

De sidste tyve minutter kunne sejren været blevet endnu større, men det blev ved 4-1,  og FCM kunne derfor rejse hjem med den tredje sejr på blot en uge. Det var derfor også en naturligt tilfreds cheftræner, som efterfølgende gjorde status på kampen.

- Vi spiller en god første halvleg, hvor kun nogle koncentrationsfejl gør dem farlige. Vi har god kontrol over kampen, og det er dejligt at se, at vi kan vinde for tredje gang i træk, når alle kampene har ligget inden for kun syv dage, siger Svend Graversen.

- Vi kommer desværre skidt ud til anden halvleg, og det er unødvendigt, at vi lukker dem lidt ind i kampen i den periode. Det er samtidig godt at se, at vi kommer tilbage på sporet, og det vidner om en god bredde, at vi kan fordele ressourcerne så godt og alligevel vinde.

Holdet er nu tæt på at sikre sig en plads i top-4 i U17-ligaen, hvorfor dagens tre point lunede godt på kontoen. Nu handler det om at holde fuld fokus til de sidste kampe. Holdet har nemlig også mulighed for at nå tredjepladsen, hvis resultaterne flasker sig.

- Ni point på tre kampe hjælper selvfølgelig godt i stillingen, men vores fokus er fortsat på at slutte så højt som muligt i rækken. Så må vi se, hvad det rækker til, når det hele er gjort op, slutter Svend Graversen.

Næste uge gælder fra Lyngby, som kigger forbi Wunderelf Arena i Ikast, imens den sidste kamp i sæsonen er på udebane imod Esbjerg.

Kampfakta:
AC Horsens U17 – FC 1-4 (0-3)
15’ 0-1 Andreas Poulsen
20’ 0-2 Victor Torp
25’ 0-3 Andreas Poulsen
50’ 1-3 AC Horsens
60’ 1-4 Sebastian Buch Jensen

Start-11: Simon Petersen, Mathias Nors, Nicolai Damkjær, Gustav Kjeldsen (40’ Mads Friis), Aksel Smith-Petersen, Victor Torp (65’ Lukas Giessing), Christian Tue (40’ Sebastian Hairing Lodahl), Mikkel Jakobsen, Andreas Poulsen, Mads Carlson, Sebastian Buch Jensen

Foto: JPS PHOTO