17.05.2015, 19:02 | Af: Administrator

Sisto stækkede Ståles drenge

Med oplæg og mål i sin comeback-kamp var Pione Sisto en afgørende figur i sejren over FCK, der så godt som sendte mesterskabet til Midtjylland.

’Sæsonens største kamp’ var vist ikke for stort et prædikat at sætte på søndagens opgør mellem FC Midtjylland og F.C. København. Ni point skilte de to mandskaber ad inden denne femtesidste runde, hvorfor hjemmeholdet så godt som kunne sikre sig det danske mesterskab med en sejr, mens tre FCK-point kunne åbne kampen om guldet.

Det var dog to mandskaber, der hver måtte undvære flere profiler. Midtjyderne var uden skadede Kristian Bach Bak, Jim Larsen og målmand Johan Dahlin, mens Sylvester Igboun sad ude med karantæne. Til gengæld var Pione Sisto og Kristoffer Olsson begge med på bænken for første gang i foråret. Hos københavnerne var det største afsavn – set bort fra langtidsskader – Nicolai Jørgensen, mens Rurik Gislason også havde måttet melde afbud siden pokalfinalen i torsdags.

Første gode mulighed kom efter 13 minutter, da Jakob Poulsen testede Stephan Andersen med et direkte frispark. Et par minutter senere forsøgte Tim Sparv at lægge bolden op i krydset efter et hjørnespark, men bolden strøg akkurat over sammenføjningen.

Straks efter var det københavnernes tur, da Steve de Ridder kom igennem på en friløber, men Jakob Haugaard lod sig ikke finte af belgieren og fik raget bolden til sig.

Chancerne fortsatte. Petter Andersson tvang Stephan Andersen ud i en redning, og Martin Pusic var tæt på at kunne følge op i to omgange. Pusic var også tæt på efter 25 minutter, da Erik Sviatchenko lagde på tværs, men angriberen sparkede snert over med højrebenet.

Snart var Petter Andersson igen på spil, da han satte Pusic’ oplæg lige på Stephan Andersen, og efter knap 40 minutter sendte Rilwan Hassans langskud Stephan Andersen ud i endnu en stærk redning. Men trods en skudstatistik på 8-1 i FCM’s favør ved pausen, måtte holdene gå til pause med 0-0.

Største mulighed i anden halvlegs åbning tilfaldt dog Bjørn Sigurdarsson, der helt blank firsttimede bolden forbi Jakob Haugaards mål. Få minutter senere var det så FCM’s tur, da Martin Pusic’ hovedstød tog stolpen.

Farligere blev F.C. København ikke, men trods fortsat overtag i spil og chancer for hjemmeholdet, så fejlede den sidste aflevering, eller Stephan Andersen var kvik med reflekserne på stregen. På FCM-bænken sad dog en raket af en anden verden med flere måneders krudt, der ventede på at blive brændt af.

Pione Sisto gjorde comeback, da han blev skiftet ind efter en times spil, og efter mindre end et kvarter på banen chippede han en intelligent aflevering modsat til en fremstormende André Rømer. Højrebacken kunne lægge på tværs, som Stephan Andersen forventede, men i stedet headede han på mål, og kuglen strøg op i krydset til en helt fortjent 1-0-føring og et vanvittigt jubelbrøl på et udsolgt MCH Arena.

Få minutter senere var indskiftede Sisto igen på spil. Den vævre kantspiller trak ind i banen og afsluttede selv, og Stephan Andersen kunne ikke nå helt over i det fjerneste hjørne. 2-0 til FC Midtjylland og opgivende attituder hos Ståle Solbakkens tropper, der godt vidste, at det sidste håb om at hente guldet med en sen indenomsoverhaling var slukket. Til gengæld var lydkulissen fra de midtjyske tilhængere ikke til at tage fejl af.

De sidste ti minutter gav comeback til endnu en langtidsskadet FCM’er. Kristoffer Olsson kom ind i stedet for Rilwan Hassan, og svenskeren nåede at vise prøver på sin høje spilintelligens og sit lækre touch på bolden.

Ved Kenn Hansens slutfløjt lød et øresønderrivende brøl over det midtjyske fodboldstadion, hvor FC Midtjylland udbyggede sin sejrsrekord til 15 Superliga-sejre i streg. Og, ja, samtidig kan man nok ikke komme uden om, at det dersens guld vist ender på Heden. Her var i hvert fald ingen gummiben denne søndag.

KAMPFAKTA:

Superligaen, runde 29:
FC Midtjylland – F.C. København 2-0 (0-0)

74’ 1-0 André Rømer
78’ 2-0 Pione Sisto

Advarsler:
13’ Daniel Amartey, FCK
19’ Tim Sparv, FCM
40’ Christian Poulsen, FCK
62’ Per Nilsson, FCK

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM:
14 Jakob Haugaard – 28 André Rømer, 26 Patrick Banggaard, 4 Erik Sviatchenko, 15 Jesper Lauridsen – 3 Tim Sparv – 8 Petter Andersson, 43 Izunna Uzochukwu (61’ Pione Sisto), 7 Jakob Poulsen, 36 Rilwan Hassan (82’ Kristoffer Olsson) – 10 Martin Pusic (90’+3 Mikkel Duelund).
Bænk:
1 Lasse Heinze, 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen, 17 Kristoffer Olsson, 20 Francis Dickoh, 22 Mikkel Duelund, 27 Pione Sisto, 35 Frederik Møller.

FCK:
1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias ’Zanka’ Jørgensen, 4 Per Nilsson, 3 Ludwig Augustinsson – 20 Christoffer Remmer, 29 Christian Poulsen (77’ Brandur Olsen), 18 Daniel Amartey (85' Marcus Mathisen), 8 Thomas Delaney – 22 Steve de Ridder (46’ Yones Felfel), 14 Bjørn Sigurdarsson.
Bænk:
41 Kim Christensen, 33 Yones Felfel, 35 Mikkel Wohlgemuth, 36 Brandur Olsen, 37 Lasse Lindbjerg, 39 Berat Beciri, 40 Marcus Mathisen.

Dommer:
Kenn Hansen

Tilskuere:
11.305

Kampens FCM-spiller:
Tim Sparv