23.05.2015, 17:28 | Af: Administrator

U17 i flot sejr over tophold

Efter en rigtig flot første time af FC Midtjylland, kom FC Nordsjælland tilbage i en velspillet fodboldkamp. Men god moral og en flot detalje sørgede for en fortjent 3-2-sejr i sidste minut til ulvene. 

FC Midtjylland U17-mandskab skulle her til eftermiddag møde et af to hold, som fortsat er helt med i kampen om mesterskabet i den bedste danske U17-række, FC Nordsjælland. Ulvene havde dog ikke tænkt sig at lade gæsterne bestemme, og det blev en kamp, hvor begge hold ville frem ad banen.

Kampen startede med FC Midtjylland mest i teten, og man kunne mærke, at drengene ville revanchere de sidste to kampes nederlag. Efter et kvarters spil kom belønningen af angrebshidsigheden, da FC Nordsjælland lavede selvmål efter en standardsituation.

Hjemmeholdet fortsatte ufortrøden, imens gæsterne også ville leje med, og der var chancer i begge ender af banen. Efter 25 minutters spil blev føringen fordoblet, da midtjyderne byggede flot op, Mads Friis og Andreas Poulsen kombinerede flot og på midten dukkede Mikael Anderson op, og han sparkede nydeligt bolden i kassen til en 2-0-føring.  

Den føring ville midtjyderne naturligvis gerne til pause med, men lige før dommerens fløjt opstod en situation, hvor bolden røg imellem benene på to af de sortklædte spillere, og gæsterne kunne sparke en vigtig reducering i kassen.

Starten af den anden halvleg var også med FC Midtjylland som spilstyrer, og man kunne med flere lejligheder have udbygget føringen. Efter en lille times spil begyndte gæsterne dog at sætte sig på tingene, og udligningen faldt efter 70 minutters spil, da bolden efter klumpspil dansede omkring målstregen og til sidst blev vinket inde. 2-2.

Udligningen slog ikke ulvene-talenterne ud, og tæt på kampens overtid fik hjemmeholdet fortjent sikret sig alle tre point. Det skete, da Mikael Anderson med et lækkert frispark ramte undersiden af den ene opstander, og Mads Vang på stregen sparkede læderet til sidste stykke i mål. FCM’erne kunne dermed juble over tre flotte point mod et af de bedste hold i U17-ligaen.

- Vi er meget glade for kampen, og i den første time spiller vi rigtig flot. Vi møder et stærkt fodboldhold, men alligevel er vi klart bedst i den første time. Vi skaber mange chancer, og vi gør tingene klogt, og drengene kan være stolte over præstationen i dag, siger cheftræner Svend Graversen.

- I de sidste tyve minutter mister vi kontrollen, og de sætter sig på tingene og udligner. Vi er ærgerlige over udviklingen, men herefter viser holdet stor moral, og vi får så scoret til allersidst efter et fantastisk frispark af Mikael Anderson.

Allerede efter få sekunder af kampen, måtte anfører Nikolaj Kirk opgive at spille kampen på grund af en skade. Cheftræneren roser i den henseende også holdet for at komme hurtigt videre og omstille sig.

- Det er selvfølgelig en udfordring, når en vigtig spiller ikke kan spille kampen som forventet. Men vi viser en flot indstilling, og efter to nederlag på stribe er det rigtig dejligt at vinde i dag, og så på den måde, vi gjorde det slutter Svend Graversen.

 

Kampfakta:

FC Midtjylland U17 – FC Nordsjælland U17 3-2 (2-1)

15’ 1-0 selvmål
25’ 2-0 Mikael Anderson
39’ 2-1 FC Nordsjælland
70’ 2-2 FC Nordsjælland
80’ 3-2 Mads Vang

Start-11 FCM:
Oliver Ottesen, Malte Jürgensen, Andreas Murbeck, Nicolai Damkjær, Mads Friis, Victor Torp, Sebastian Hairing Lodahl (45’ Mikkel Jakobsen), Mikael Anderson, Mads Vang, Andreas Poulsen, Sebastian Buch Jensen