16.05.2015, 16:44 | Af: Administrator

U17 straffet af skarpe Brøndby

Brøndby nettede tre gange på tre chancer i det første kvarter af kampen mod FCM U17, og så var den kamp afgjort.

Cheftræner Svend Graversen havde på forhånd lovet mål, og U17-træneren fik ret i sin spådom - allerede efter fem minutter blafrede netmaskerne for første gang. Desværre i den forkerte ende, i hvert fald set med FCM-øjne.

En hurtig fremlægning bragte en Brøndby-spiller ned bag backen, og fra kanten af feltet tæskede BIF'eren bolden op i nettaget. Fremragende sparketeknik, men bestemt ikke den start FCM havde håbet på - og det skulle blive værre.

Fem minutter senere sendte Brøndby igen en lang bold frem mod FCM's midterforsvar, denne gang manglede afleveringen dog adresse, og både Nicolai Damkjær og Mads Friis var i position til at cleare bolden. De to spillere gik dog fejl af hinanden, og på surrealistisk vis ramte Damkjærs hårde hovedstød Friis i hovedet, og sprang velvilligt hen til en fri Brøndby-spiller, der uden at tøve skruede bolden uden om Oliver Ottesen og ind ved den fjerneste stolpe.

Troede man hermed at pinslerne var ovre, var man dog galt afmarcheret, for blot fem minutter senere fik Brøndby en omstillingsmulighed. En BIF'er modtog bolden uden for feltet kiggede op og så at Oliver Ottesen havde vovet sig lige langt nok frem, hvorefter han som det mest selvfølgelige i verden vippede bolden i en bue over keeperen og i mål. 0-3 og forpint stønnen fra tilskuerrækkerne.

FCM U17 prøvede indædt at få den reducering, der kunne åbne en dør på klem for dem til anden halvleg, men trods en hel del spil, blev det for ofte ved halve chancer og blokerede skud. Tættest på kom Mads Vang, der måtte se BIF-keeperen lave en flot fodparade på hans afslutning fra tæt hold.

At er stod 0-3 ved pausen gav måske et lidt misvisende billede af kampen, for Brøndby havde vitterligt ikke haft andre chancer end de tre, de scorede på. Til gengæld var de uhyggeligt skarpe og lå konstant og lurede på omstillingsmulighederne.

Dem fik FCM lukket bedre ned for i anden halvleg, hvor man gik over til at spille med fire mand i bagkæden, men det er svært at hamle op med et hold, der er så effektive som Brøndby U17. Det blev der sat en tyk streg under efter 25 minutters spil, da en Brøndby-spiller modtog bolden et pænt stykke uden for feltet, hurtigt orienterede sig, og derefter lossede bolden utageligt op i det fjerneste målhjørne, helt oppe under trekantssammenføjningen. Om ikke andet fik tilskuerne nogle flotte mål.

Fem minutter før tid lykkedes det anfører Nikolaj Kirk at tilføje en smule kosmetik, da han reducerede på et straffespark. Hestene var dog for længst sluppet ud af folden, hvilket Svend Graversen blankt erkendte efter kampen:

- Vores kampplan var at være kompakte og gør banen lille for dem. Det lykkedes, i hvert fald delvist, men vi møder et hold, der er skånselsløst effektive, og de udnyttede konsekvent de fejl, vi lavede. Kampen kommer til at forme sig præcist, som de ønsker, lød det fra en afklaret, men skuffet FCM-træneren.

Han har nu en uge til at samle sit hold op inden den næste mesterskabskandidat kommer på besøg. FCM U17 møder FC Nordsjælland U17 på lørdag 23/3 kl. 15.15.

FCM U17 - Brøndby U17 1-4 (0-3)
5' 0-1 Andreas Bruus
11' 0-2 Oliver Carrara
16' 0-3 Oliver Carrara
65' 0-4 Rasmus Grosen
74' 1-4 Nikolaj Kirk, strf.

Opstilling: Oliver Ottesen - Mads Friis (58' Mikkel Jakobsen), Nicolai Damkjær, Mathias Nors - Andreas Poulsen, Nikolaj Kirk, Mads Olsen (49' Sebastian Hairing Lodahl), Victor Torp (75' Christian Tue Jensen [FCM U15] ind), Mads Carlson - Sebastian Buch Jensen, Mads Vang