09.05.2015, 15:08 | Af: Administrator

U17 tomhændede fra Frederiksberg

U17 holdet måtte indkassere et ærgerligt nederlag mod et godt kæmpende FCK-mandskab

Tre klubber - Brøndby, FC Nordsjælland og Esbjerg - er stukket af i toppen af U17 Ligaen, og skulle FCM U17 gøre sig håb om at etablere kontakt til trioen, krævede det tre point i udekampen mod FCK.

Ulvene fik dog ikke den bedste start på opgøret, og var et godt stykke fra det niveau, holdet for nyligt havde vist under Trofeo Nereo Rocco. Selvom det lykkedes at få FCK til at spille bolden op nede fra bagkæden, lykkedes det for sjældent at bryde værternes opspil.

Offensivt neutraliserede de to hold hinanden, og det lå i kortene, at der skulle et lidt tilfældigt mål til for at åbne kampen.

Det kom efter tyve minutter, da FCK kom afsted i en omstilling. FCM havde flere chancer for at få ryddet op, men fik ikke clearet bolden, og til sidst fik FCK spillet sig igennem FCM-forsvaret og scoret.

I de sidste ti minutter af halvlegen fik FCM U17 spillet sig op, og ulvene kom også frem til en kæmpe chance. Holdet fik broderet sig igennem i den ene side, hvorefter Mads Vang fik slået indlægget til den bagerste stolpe. Her var Mikael Anderson løbet i position, mens hans hovedstød blev placeret lige på FCK-keeperen.

- Vi er ikke tilfredse med vores første halve time, hvor vi langsomme i tanke og handling, og i det hele taget langt fra det udtryk, et FCM-hold skal have, konstaterede Svend Graversen efter kampen.

Kvalitetsløft efter pausen
Det ændrede sig dog markant i anden halvleg - for pludselig spilede FCM forrygende fodbold. Med højt tempo, stor variation og masser af sideskift blev FCK trykket langt tilbage på banen.

Samtidig kom de chancer, der havde været langt imellem i de første fyrre minutter, både i åbent spil og på standardsituationer. Indskiftede Mads Carlson kom helt tæt på, da han afsluttede på stolpen.

Men... målet udeblev stadigvæk, og som kampen skred frem, begyndte den manglende udligning at gå FCM på. Spillet blev mere individualistisk, og en smule forkrampet, og til sidst kunne FCK puste ud, og juble over tre hårdt tilkæmpede point.

- Vi forventede at der ville komme fysisk reaktion oven på det meget tætte program ved Trofeo Nereo Rocco, men det var faktisk i starten af kampen, at vi virkede mest trætte. At vi taber 1-0 giver ikke et retvisende billede af kampen, men FCK straffer os hårdt, og fortjener ros for, at de formår at holde fast i føringen i en hel time, udtalte Svend Graversen efter kampen.

UPDATE: Se højdepunkterne fra kampen på FCK's hjemmeside - klik her.

FCM U17 spiller igen om en uge, når topholdet Brøndby kommer på besøg.

FC København U17 - FC Midtjylland U17 1-0 (1-0)
20' 1-0 Younes Jai

Opstilling: Oliver Ottesen - Malte Jürgensen, Andreas Murbeck, Nicolai Damkjær, Andreas Poulsen - Mads Olsen, Nikolaj Kirk, Sebastian Hairing Lodahl (41' Victor Torp) - Mads Vang (50' Mads Carlson), Mikael Anderson, Sebastian Buch Jensen

Billede: JPS Photo 2014