03.05.2015, 14:10 | Af: Administrator

U19 er gået i udbrud

U19 har maksimumpoint for forårets kampe, og fører U19 Ligaen med syv point. Søndag blev det til en 3-0 sejr over AaB på et hattrick af Mads Døhr Thychosen.

Ulvene gik på banen mod AaB med visheden om at de med en sejr kunne slå et potentielt afgørende hul ned til FC Nordsjælland, men forudsætningerne var ikke optimale. U19 holdet slåsser med mange skader, og ingen af de ukampdygtige spillere, var blevet klar til søndagens opgør, hvor Jonas Gemmer tillige afsonede karantæne

Det gav træner Kenneth Andersen en smal trup på blot 14 spillere at vælge fra, men han og spillerne kunne dog støtte sig op af, at den samme trup havde slået Silkeborg med 7-0 i torsdags.

Det var også FCM, der kom bedst fra start i kampen. Et af Mikkel Frankochs kendetegn er et godt skud fra distancen, og det viste han i kampens indledning, da han smældede læderet på stolpen.

FCM U19 skulle dog ikke vent længe på føringsmålet. Gloire fandt Mads Døhr Thychosen i feltet med en dyb bold, og kantspilleren udplacerede Frederik Reimer i AaB-målet.

AaB er ikke noget ueffent mandskab og især på omstillinger, er holdet et giftigt bekendtskab. Jannik Pohl kom frem til en god afslutning, men stillingen forblev uændret 1-0.

I stedet øgede FCM føringen. Razak var flakket ud i højre side, og herfra slog han et sublimt indlæg ind i hovedet på brandvarme Mads Døhr, der headede 2-0 målet ind. Lidt efter tilspillede AaB sig en ny omstillingschance, men Andreas Raahauge kom godt ud af sit mål, og pressede AaB'eren ud i en yderlig vinkel.

Fem minutter før pausen satte FCM U19 så trumf på: Mikkel Frankoch erobrede bolden, Razak trak AaB-forsvaret til sig, og så kunne Frankoch roligt ligge bolden over til den modsatte side, hvor Mads Døhr udplacerede Reimer - et ægte hattrick af ex-vejlenseren!

Anden halvleg med fartpiloten slået til
Herfra var det komfortabelt for FCM U19, og det satte sit præg på de sidste 45 minutter.

- Hvis man først kom til anden halvleg, ville man nok ikke falde i svime over underholdningsværdien. Flere af vores spillere havde spillet reserveholdsfodbold tirsdag, U19 kamp torsdag og så altså kamp igen i dag, og det kunne man godt se, som kampen skred frem, beretter Kenneth Andersen.

- Vi fortsætter med at spille meget direkte og målsøgende, og jeg så gerne, at vi i stedet havde kørt bolden lidt mere rundt, men det ligger ikke rigtig til det her hold - det er fuldt fart derudad. Vi er dog gode til at holde AaB fra chancer, og har hele tiden god kontrol med opgøret, fortæller FCM-træneren.

Midtvejs i anden halvleg fik Razak en kæmpe chance for at score til 4-0, da han kom afsted i en omstilling. Razak burde måske have spillet bolden på tværs til en fri Gloire Rutikanga, men trykkede selv af, og måtte se sit forsøg afværget.

I kampens sidste minut fik AaB's Rasmus Pedersen sit andet gule kort, da han bremsede en FCM-omstilling. FCM U19 var selv blevet reduceret til ti mand i det 83. minut. da Jeppe Solgaard kom forkert ned fra en hovedstødsduel. Venstrebacken slog baghovedet ned i banen og var tydeligt groggy bagefter, hvorfor FCM-bænken valgte at tilkalde en ambulance, så han kunne komme til observation på sygehuset. En ubehagelig afslutning på en ellers god dag for FCM.

OPDATERING: Jeppe har pådraget sig en hjernerystelse, men er til alt held sluppet for skader på ryg og nakke.

FCM U19 spiller igen på lørdag 9/5 kl. 15.00, hvor holdet gæster Frederiksberg og FCK. Se stilling og resultater fra U19 Ligaen her.

FC Midtjylland U19 - AaB U19 3-0 (3-0)
16' 1-0 Mads Døhr Thychosen (assist Gloire Rutikanga)
29' 2-0 Mads Døhr Thychosen (assist Razak Adebayo Odeyemi)
41' 3-0 Mads Døhr Thychosen (assit Mikkel Frankoch)
90' Udvisning: Rasmus Pedersen, AaB, 2xgult

Opstilling: Andreas Raahauge - Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Rasmus Nicolaisen, Jeppe Solgaard - Alexander Nicolajsen, Gloire Rutikanga (70' Montell Moore), Mikkel Frankoch - Babajide David (81' Rasmus Winther Johansen), Mads Døhr Thychosen (64' Sigurd Schøndorf), Razak Adebayo Odeyemi

Billede: JPS Photo 2014