16.05.2015, 16:31 | Af: Administrator

U19 på tærsklen til nyt mesterskab

David lavede hattrick i 3-0 sejren over Brøndby - en sejr der betyder at FCM U19 kan kalde sig danske mestre med en sejr over Vejle på tirsdag.

Forberedelser til FCM U19's kamp mod Brøndby var et stykke fra det optimale, da holdet på grund af landsholdsudtagelser kun havde nået et enkelt træningspas sammen inden kampen.

Måske derfor tog det et stykke tid, før ulvene fandt melodien inde på banen. Det skete efter 18 minutter, hvor Alexander Nicolajsen kom til baglinjen og fandt en udækket Babajide David inde i feltet. Nigerianeren udplacerede køligt BIF-keeperen, og bragte FCM i front. 1-0.

Minutter efter var føringen tæt ved at blive fordoblet, da Mikael Anderson, der var blevet rykket op fra U17-holdet, oversprintede sin modstander ude ved sidelinjen. Inde i feltet var to FCM'ere løbet i position, men en Brøndby-spiller kom lige akkurat imellem.

Tilskuerne skulle dog ikke vente længe på 2-0 målet. David modtog bolden på egen banehalvdel, prikkede den uden om en modspiller, og så gik benene ellers som trommestikker til han nåede feltets kant. Her skar han skarpt ind i banen, tog et par træk og sparkede bolden ind ved den nærmeste stolpe. Flot omstillingsfodbold.

FCM gik hårdt efter 3-0 målet, men trods en friløber til Jonas Gemmer og et par gode skud fa distancen (Frankoch, Gemmer), holdt Brøndby stand.

Gæsterne havde ikke haft en afslutning i første halvleg, og der var ikke det store at rette til anden halvleg. Efter et kvarters spil kom 3-0 målet, da Jonas Gemmer headede et hjørnespark fra Frankoch ned for fødderne af David. Nigerianeren havde ganske vist ryggen mod mål, men med en fiks hælafslutning, fik han alligevel puffet bolden over stregen og sikret sig sit hattrick.

Kuriøst nok er der nu blevet lavet hattrick i hver af de tre seneste hjemmekampe FCM U19 har spillet - først Razak mod Silkeborg, siden Mads Døhr Thychosen mod AaB, og nu altså David.

Målet dræbte den sidste spænding om kampen, og kort efter var Rasmus Lauritsen tæt på at gøre det til 4-0. Midterforsvareren brød selv et Brøndby-opspil og spillede 1-2 med en holdkammerat, men hans afslutning blev verfet til hjørne af Brøndbys keeper.

Herefter sivede intensiteten lige så stille ud af opgøret, FCM-spillerne virkede som om de gerne ville spare kræfter til tirsdagens kamp, og Brøndbys jagt på reduceringen virkede mere pligtskyldig end båret af en egentlig tro på at comebacket var muligt.

Cheftræner Kenneth Andersen var glad for at holdet udbyggede sejrsstimen, og glædede sig over, at det var netop David, der havde en god kamp:

- I de sidste par kampe har David ikke helt fået noget slutprodukt på sine aktioner, så det var dejligt at se ham levere en stærk præstation. Både han og Mikael Anderson skal i øvrigt have ros for at hjælpe deres back - de arbejdede godt begge veje, og sørgede for at Brøndby ikke blev farlige over kanterne.

Anfører Jonas Gemmer kunne glæde sig over en assist, men var dog ikke helt tilfreds med sin egen indsats:

- Jeg har to rigtig store chancer, som jeg bør score på i første halvleg, først en friløber og siden et frit skud fra kanten af feltet, det ærgrer mig selvfølgelig. Ellers var det en fin kamp. Vi straffer Brøndby på omstillinger, og det var det vi på forhånd havde planlagt, udtalte midtbanedynamoen.

Med FCM's sejr skulle FC Nordsjælland have point på udebane mod FCK for at holde fast i den spinkle mesterskabschance. Sjællænderne stod dog for presset og sørgede med en 3-2 sejr for, at afstanden mellem de to hold fortsat er på syv point.

Resultaterne betyder at FCM U19 kan lade sig kåre som mestre med en sejr over Vejle på tirsdag. Der er kampstart på Wunderelf Arena kl. 18.30, så kom ud og støt holdet!

FC Midtjylland U19 - Brøndby IF U19 3-0 (2-0)
18' 1-0 Babajide David (assist Alexander Nicolajsen)
24' 2-0 Babajide David (assist Rasmus Nissen)
59' 3-0 Babajide David (assist Jonas Gemmer)

Opstilling: Rasmus Bach - Alexander Munksgaard, Andreas Murbeck, Rasmus Lauritsen, Rasmus Nissen - Jonas Gemmer, Mikkel Frankoch (68' Gloire Rutikanga), Alexander Nicolajsen - Babajide David, Mikael Anderson (76' Sigurd Schøndorf), Simon Sterring (73' Jákup Thomsen)