25.05.2015, 19:05 | Af: Administrator

Utur mod Brøndby

FCM fik ikke udbytte af spil og chancer, da Brøndby forsvarede sig til en sejr i Herning.

Der var topkamp på MCH Arena mandag aften, hvor FC Midtjylland tog imod Brøndby IF. De blå-gule gæster kæmpede for bronzen, mens værterne allerede i torsdags endegyldigt havde kunnet lade sig hylde som danske mestre.

Åbningen på kampen blev dog alt andet end mesterklasse for FCM’s vedkommende. En ellers ufarlig tilbagelægning skulle følges op af Francis Dickoh, der var med fra start i stedet for en skadet Erik Sviatchenko. Men forsvarsspilleren med de ghanesiske rødder kiksede totalt i bolden, og så var det en smal sag for Teemu Pukki at stikke igennem og gøre det til 0-1.

Modsvaret kom til gengæld prompte. Efter lidt klumpspil fandt Martin Pusic vej til nettet, og efter den hurtige udligning satte hjemmeholdet sig fuldstændigt på begivenhederne. Især kanterne – Rilwan Hassan og Sylvester Igboun – var flyvende, og det var da også sidstnævnte, der var arkitekten bag målet til 2-1 efter 27 minutter. ’Sly’ driblede og lagde bolden af til Jesper Lauridsen, der havde fundet plads i feltet og passerede Daniel Agger og målvogter Lukas Hradecky til en FCM-føring.

Lige så hurtigt blev det dog 2-2, da Alexander Szymanowski fik lov at løbe helt udækket ind bagerst i feltet og heade bolden i nettet. Fire mål på mindre end en halv time.

Det lignede en uafgjort ved pausen, men endnu engang halsede opdækningen efter, og Daniel Agger kunne styre et indlæg ind til pausestillingen 2-3 i første halvlegs overtid.

Som i første halvleg var FCM spilstyrende og farligst, og allerede i det første minut af anden halvleg traf Jakob Poulsen stolpen. Der var dog fortsat to mål at hente, hvis opgøret skulle vendes, så efter godt ti minutter af de sidste 45 blev Pione Sisto sat i aktion i stedet for Francis Dickoh, hvilket skubbede Tim Sparv ned i midterforsvaret.

Det midtjyske overtag fortsatte, men gæsterne pakkede sig bagude og levede på omstillinger. Marcos Ureña med den enorme speed blev sendt i aktion i stedet for Rilwan Hassan, og med syv minutter igen kom også Kristian Bak ind til sit comeback. Han erstattede Patrick Banggaard og blev smidt helt på toppen, så den midtjyske bagkæde kun talte tre mand.

Men trods et stort tryk i slutfasen, hvor indskiftede Bak måske blev snydt for et straffespark, så blev det ikke til mere for hjemmeholdet. Brøndby IF forsvarede sig til en sejr i Herning, hvor den imponerende statistik med lutter hjemmesejre altså sluttede ved 15. Det er to mere end den tidligere rekord i Danmark – og det er jo heller ikke helt skidt.

KAMPFAKTA:

Superligaen, runde 31: FC Midtjylland – Brøndby IF 2-3 (2-3)
9’ 0-1 Teemu Pukki
11’ 1-1 Martin Pusic
27’ 2-1 Jesper Lauridsen
29’ 2-2 Alexander Szymanowski
45+1’ 2-3 Daniel Agger

Advarsler:
18’ Daniel Agger, BIF
22’ Jakob Poulsen, FCM
90+4’ Lukas Hradecky, BIF

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM:
14 Jakob Haugaard – 28 André Rømer, 26 Patrick Banggaard (83’ Kristian Bach Bak), 20 Francis Dickoh (57’ Pione Sisto), 15 Jesper Lauridsen – 3 Tim Sparv – 36 Rilwan Hassan (71’ Marcos Ureña), 8 Petter Andersson, 7 Jakob Poulsen, 44 Sylvester Igboun – 10 Martin Pusic.
Bænk:
1 Lasse Heinze, 11 Marcos Ureña, 17 Kristoffer Olsson, 27 Pione Sisto, 32 Kristian Bach Bak, 35 Frederik Møller, 43 Izunna Uzochukwu.

BIF:
1 Lukas Hradecky – 13 Johan Larsson, 22 Daniel Agger, 20 Dario Dumic, 17 Riza Durmisi – 21 Andrew Hjulsager, 18 Lebogang Phiri, 6 Martin Ørnskov, 8 Alexander Szymanowski (89’ Elbasan Rashani) – 19 Christian Nørgaard (79’ Frederik Holst) – 9 Teemu Pukki (65’ Johan Elmander).
Bænk:
16 Michael Falkesgaard, 5 Martin Albrechtsen, 10 Jose Ariel Nuñez, 11 Johan Elmander, 12 Frederik Holst, 14 Elbasan Rashani, 23 Patrick da Silva.

Dommer:
Jens Maae

Tilskuere:
11.535 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Sylvester Igboun