19.05.2015, 20:02 | Af: Administrator

Vejle forlængede mesterskabskampen

Tirsdagens nulløsning betyder at FCM U19 møder FC Nordsjælland i en direkte duel om mesterskabet på lørdag.

FCM U19 led det første pointtab i foråret, da et klogt spillende Vejle-mandskab holdt ulvene fra scoring på hjemmebanen, hvilket ikke ligefrem er nogen hverdagsforeteelse - sidst det skete var i september 2012.

Der var mødt rigtig mange mennesker op på Wunderelf Arena for at støtte holdet i bestræbelserne på at hjemføre guldet, men måske var spillerne en smule tyngede af kampens betydning. Sådan virkede det i hvert fald i kampens indledning, hvor holdet ikke spillede med den vanlige dynamik.

Midtvejs i halvlegen satte Alexander Nicolajsen sig igennem, og sendte et vinklet indlæg ind til Razak i feltet, men angriberens afslutning gik over mål.

I den anden ende sendte Vejle et skud på overliggeren, og gæsterne var gode til at bryde FCM U19's rytme og tage tempoet ud af kampen.

Det tog trænerteamet konsekvensen af ti minutter før pausen, da Simon Sterring blev frigjort for sine defensive opgaver, så han sammen med Razak kunne være med til at stresse vejlensernes opspil. Sterring var kort forinden blevet indskiftet på den offensive midtbane i stedet for anfører Jonas Gemmer (billedet), der måtte lade sig udskifte med flimren for øjnene efter at have fået et slag i hovedet.

Justeringen gav FCM et overtag mod halvlegens slutning, og det blev til et par gode indlæg i feltets bagerste rum. Begge gange var Simon Sterring i modtagerens rolle, men hans afslutninger blev reddet - den ene gang på stregen.

Afslutningen på halvlegen gav grund til optimisme, men det lykkedes ikke FCM U19 at finde et ekstra gear efter pausen.

Vejle fortsatte med at forsvare sig klogt, og var hele tiden farlige på omstillinger. Det gav dem anden halvlegs bedste mulighed, da en spiller kom alene igennem med Rasmus Bach. Vejlenseren forsøgte at lobbe bolden over Bach - det kom den - men også over målet.

Det var tydeligt, at FCM-spillerne gerne ville give de mange fremmødte det forløsende mål, men med iveren gik overblikket i fløjten og flowet gik ud af spillet mod kampens slutning. Derfor sluttede kampen som den startede, hvilket betyder at FCM fortsat skal bruge to point for at være matematisk sikre på mesterskabet.

- Allerførst vil jeg gerne sige tak til tilskuerne for den flotte støtte her til aften. Vi har spillet på et meget højt niveau i foråret, og derfor er der også utrolig store forventninger til holdet. De største forventninger er spillernes egne, og nede i omklædningsrummet var alle skuffede over at det ikke lykkedes at sikre mesterskabet i første hug.

- Skuffelsen må bare ikke blive for stor, fordi hvis der var nogen, der før forårssæsonen havde stillet os i udsigt, at vi ville have otte points forspring med tre runder igen, så ville vi uden tøven have slået til. Nu får vi hvilet ud, og så forbereder vi os godt til kampen mod FCN på lørdag, slutter Kenneth Andersen, der også havde roser til Vejle for en disciplineret indsats.

Dermed er scenen sat for en vaskeægte DM-finale, når rækkens nummer to besøger Wunderelf Arena. Kampen spilles på lørdag kl. 13.00.

FC Midtjylland U19 - Vejle BK U19 0-0

Opstilling: Rasmus Bach - Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Rasmus Nicolaisen, Rasmus Nissen - Jonas Gemmer (28' Simon Sterring), Alexander Nicolajsen, Mikkel Frankoch - Babajide David, Mikael Anderson (80' Sigurd Schøndorf), Razak Adebayo Odeyemi