09.06.2015, 15:09 | Af: Administrator

Et opgør med den midtjyske middelmådighed

Sæsonens sidste guld-interview med Riddersholm.

Alla heter Glen i Göteborg synger fansene ned mod ham. Den midtjyske cheftræner stormer mod endetribunen i sin guldtrøje og modtager for gud-ved-hvilken gang i sæsonen endnu en velfortjent Fenerbahce-hilsen. Endnu en guldhilsen. Allerede med fire spillerunder tilbage blev guldet i Alka Superligaen placeret, da Glen Riddersholm og hans spillere hjemme besejrede F.C. København med 2-0 og nærmest ikke kunne undgå at blive etter. Søndag kulminerede festen på et udsolgt MCH Arena, hvor FC Midtjylland først klarede formaliteterne med en 2-1-sejr over SønderjyskE og dernæst kunne løfte DM-trofæet som det klareste bevis: FC Midtjylland er danske mestre. Og nu hedder alle Glen i Midtjylland.

Uden en baggrund som professionel fodboldspiller og med en – mener nogle – til tider skæv tilgang til fodbolden har han rykket sig selv som både træner og menneske, siden han i 2011 overtog posten som førstestyrmand på Heden. Mange har tvivlet, lige så mange har taget fejl. I sine fire sæsoner som cheftræner har han sikret klubben tre sæt medaljer - heraf som bekendt de fineste af slagsen i år. FC Midtjylland har han også været med til at rykke; ”den evige toer”-prædikatet er afløst af mesterstemplet. 'Guld-Glen' kaldes han nu blandt de midtjyske fodboldtilhængere, men selv med pokalen i hænderne er han bundseriøs. Til trods for, at sæsonens sidste runde netop er overstået, er hans tanker allerede på den europæiske udfordring, der nærmer sig med hastige skridt.

- Jeg er videre. Når denne dag er overstået, så kigger vi mod Champions League-kvalen. Jeg vil være meget fokuseret på og meget målrettet mod, hvad der venter os; nogle store og svære kampe, lyder ordene fra den 43-årige ikastbo, der ikke blot stiller krav til sig selv.

SE HELE INDSLAGET MED GULD-GLEN PÅ FCM TV [klik her]

Væk med hæmningerne og middelmådigheden
For det midtjyske folk skal pakke beskedenheden væk, hvis FC Midtjylland også i årene fremover skal opnå store resultater.

- Regionen skal støtte os. De skal forstå, at det er let at komme til tops, men at blive der og fastholde toppen er svært. Sammen er vi stærkest betyder, at alle skal bidrage, og alle skal forstå deres betydning. De følelser, der lige nu er i spil i Midtjylland, de er ikke hverdag her. Men det er følelser, som skal være i spil til hver eneste hjemmekamp, for at vi kan gøre noget, der er større - også på den internationale scene. Vi er nødt til at slippe hæmningerne. Vi er nødt til at slippe den der midtjyske middelmådighed, som gør, at vi kun jubler, når vi har præsteret noget. Hvis ikke vi lærer det, så vinder vi kun denne gang og ikke andre. Men lærer vi det, så er dette kun begyndelsen, lover FCM-træneren.

Ingen har forstået, hvad FCM er
Meget har fusionen mellem Herning og Ikast skullet høre for i sine nu seksten leveår. Spørger man Glen Riddersholm, skyldes det i høj grad, at der ligger meget mere bag ulvelogoet, end størstedelen af Fodbolddanmark forstår.

- Hvor mange klubber i Danmark kommer hinanden ved? Hvor mange klubber i Danmark sørger for at hylde dem, der skal hyldes? Hvor mange Superliga-trænere i Danmark sørger for at give hyldesten videre til dem, der har fortjent det? Jeg er sindssygt stolt. Jeg er stolt over, at det er en sejr til processen. Jeg er stolt over, at Midtjylland skal opleve det her. Og det er fuldt fortjent, siger Glen Riddersholm og understreger:

- Vi er ikke en købeklub. Vi er ikke en plastikklub. Vi er en klub, der er bygget på stærke værdier, som ingen har forstået endnu. Helt seriøst, der er ingen, der har forstået, hvad vi er, fortæller den midtjyske cheftræner.

SE HELE INDSLAGET MED GULD-GLEN PÅ FCM TV [klik her]

Ord er overflødige
Men inden han for alvor sætter maksimalt ind på forberedelse til den nye sæson, skal denne dag (søndagens guldfest, red.) også nydes. Det er noget stort, Glen Riddersholm og FCM har opnået.

- Ord er et eller andet sted overflødige i dag. Normalt plejer jeg at være rimelig skarp på ord, men i dag skal vi bare nyde det.

Hov, FCM mangler…
Slutteligt sender træneren lidt af en bredside til DBU. Trods flere uger til at få indgraveret de nykårede mestre på trofæet, pryder klubbens navn endnu ikke det tunge bevis på, at FC Midtjylland for første gang i historien har taget guldet.

- Se her! siger Riddersholm og fremviser bagsiden af DM-pokalen. - De har ikke engang, fordi de ikke troede på det, fået indgraveret 'FC Midtjylland 2015'. Hvad fanden foregår der? Det kan de ellers gøre på få minutter i Champions League!

- Men hør her: Midtjylland er danske mestre 2014/2015, og vi er kommet for at blive. Vi er kommet for at vinde flere danske mesterskaber! Og det her er beviset på det! slutter Glen Riddersholm med et brøl, mens han bider i sin guldmedalje.

Alle hedder Glen i Midtjylland. Tillykke med guldet.

SE HELE INDSLAGET MED GULD-GLEN PÅ FCM TV [klik her]