03.06.2015, 20:30 | Af: Administrator

Fankoordinatorens blog: Toget kører nu!

Samtlige billetter til søndagens kamp er revet væk, så vi for tredje hjemmekamp i træk kan hænge de røde lamper ud, hvilket vel også var på tide og på sin plads, hvis jeg skal være lidt grov.

Det har været et langt og hektisk forår, der har sat sine spor hos de fleste FCM-sympatisører.

På søndag får vi heldigvis den ultimative belønning for alle anstrengelserne, når Kristian Bach Bak kan hæve DM-pokalen som det synlige bevis på, vi har været sæsonens bedste hold i Alka Superligaen, men hvilken sæson har det egentlig været?

Lad mig sætte lidt tal på:
- Vi har præsteret at hente 15 hjemmesejre i træk - dét er ny Superliga-rekord. Med en sejr på søndag vil vi samtidig sætte ny Superliga-rekord i forhold til point opnået på hjemmebane - FCK opnåede 47 point (15-2-0) i 2010/2011-sæsonen, hvilket vi kan toppe med ét point.

- På tilskuersiden har vi et snit på 8.382, som med søndagens udsolgte opgør kommer op på ca. 8.535. Til sammenligning havde AaB et tilskuergennemsnit på 8.480, da de blev mestre i sidste sæson.

- Kun én gang har vi scoret flere mål over 33 kampe end i denne sæson. Det var tilbage i 2003/2004, hvor der blev scoret 65 mål. Målkontoen blev dog godt boostet af sejre på hhv. 7-1 ude mod FC Nordsjælland og 6-0 hjemme mod AB.

- Aldrig tidligere har vi hentet flere point end i denne sæson. Tættest på var vi i 2006/2007, hvor vi endte på 63 point. Det rakte til en 2. plads, mens der var hele 13 point op til guldet.

Med andre ord har det virkelig været underholdende at være FCM-fan i år. Set fra mit skrivebord luner det særligt, at vi har samlet flere tilskuere end AaB, til trods for at deres primære opland rummer en del flere indbyggere, end vi kan prale med i det midtjyske - og med tanke på, de gerne vil fremstå som "Hele Nordjyllands hold", må vi vist bare konstatere, der er mere vind i sejlene i forhold til vores ambition om at være Regionens Hold. Nå, det her skal ikke handle om nordjyderne.

Efter at guldet blev endegyldigt sikret i Slagelse for et par uger siden, har resultaterne desværre ikke været imponerende. 2-3 mod Brøndby og 0-1 mod FC Nordsjælland skal helst ikke være det punktum, vi sætter for en forrygende sæson. Jeg er helt sikker på, spillerne er topmotiverede for at slutte ordentligt af hjemme foran eget publikum. I har alle store aktier i den stærke hjemmebane, vi har haft i år, og det vil spillerne helt sikkert gerne kvittere for med en stærk indsats mod SønderjyskE.

Samtlige billetter til søndagens kamp er revet væk, så vi for tredje hjemmekamp i træk kan hænge de røde lamper ud, hvilket vel også var på tide og på sin plads, hvis jeg skal være lidt grov. Jeg roser tilskuergennemsnittet lidt tidligere i dette skriv, men det havde nu alligevel været ønskeligt, om Midt- og Vestjylland var kommet op af stolene lidt før, end tilfældet har været i foråret, hvor vi trods alt har ligget komfortabelt på førstepladsen hele vejen i gennem. Det er heldigvis kun detaljer i det store billede, og det skal ikke ødelægge aftrykket af en sæson, der vil gå over i historiebøgerne som det endelige opgør med "lige ved og næsten"-kulturen.

Når man har sin daglige gang i og omkring klubben, fornemmer man, at toget kører nu. Der er både fart og præcision på dette tog. Første stop er nu på søndag, hvor vi inviterer til stor guldfest. Der er storskærm og fest i Messecenter Hernings Hal M, hvor dørene åbner kl. 14.30 for alle jer, der desværre ikke fik billet til MCH Arena. Efterfesten bevæger sig naturligvis også over i Hal M, hvor spillerne vil blive hyldet på scenen hen på aftenen.

Næste stop på turen kan vi allerede nu godt begynde at skimte forude - det hedder Champions League-kvalifikation til juli. Der er lodtrækning 22. juni, og hvis du vil være sikker på at få en plads på stadion til nogle af de vigtigste kampe i klubbens historie, så er der kun én løsning; skynd dig at købe et sæsonkort, når salget bliver åbnet om nogle uger! Så har du forkøbsret til de europæiske kampe, OG du er sikker på en plads til de afgørende kampe i den kommende sæson. Jeg tør vædde med, det er én af den slags investeringer, man bliver glad for på længere sigt!

Tilbage er der ikke så meget andet at sige end TAK for oplevelserne. Billederne af voksne mænd, der faldt hinanden om halsen med tårer i øjnene efter sejren mod FC København, vil stå stærkest efter denne sæson, og de vil helt sikkert for evigt stå prentet i min hukommelse. I lige præcis dét moment indså jeg, at 16 års hård kamp for fanmiljøet og rejsen fra "ingenting til alt", for at sætte det på spidsen, havde været alt besværet værd. Jeg ved, utallige granvoksne mænd i Stemningsområdet havde det på præcis samme måde i de minutter - og lige nøjagtig derfor er fodbold så smukt. Det samler os alle og skaber et fællesskab, der er helt uden sidestykke. Jeg håber, du vil med på rejsen i næste sæson. Min plads er i hvert fald booket.

På gensyn til guldfesten på søndag!

Peter Ross